You are here: Home » Shoppen » Boutyq modeshow in Amsterdam

Boutyq modeshow in Amsterdam

geschreven door Constance

Gisterenavond heb ik de Europese premiere meegemaakt van de herfst-wintercollectie 2009-2010 van Tony Cohen (Heaven & Hell) en van Jade Jagger (Queens of Teens). Voor de allereerste keer werd (in Club Trouw) Boutyq georganiseerd. Boutyq is een geheel nieuw stylingplatform. (Mijn eerdere artikel over Boutyq kan je hier nalezen.)

Natuurlijk waren er aantal BN-ers uitgenodigd (oa. stylisten Maik de Boer en Leco van Zadelhoff, ontwerper Eric Kuster, Victoria Koblenko en ex-voetballer Regi Blinker), maar ook zat de hoofdredactrice van het tijdschrift Gracia ‘frontrow’. Na een wiebelige afdaling (de trap was nogal steil en de hakken van de dames hoog, die van mij ook) en daarna weer met een hele steile trap omhoog, kwamen we in de bar/restaurant van Club Trouw terecht. Na een cocktail met hapjes werden we allen gevraagd naar de showruimte te gaan en deed Bastiaan van Schaik zijn welkomswoordje.

Hierna mocht de Nederlandse ontwerper Tony Cohen het spits afbijten. Voor de 1e keer werd zijn collectie buiten New York geshowd. Ik vind dat Tony Cohen (zijn winkel zit in de PC Hooftstraat) hele vrouwelijke kleding ontwerpt. Vooral de jurken en tuniekjes spraken me zeer aan. Tony had ook een aantal kledingstukken gecombineerd met een leren legging.[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n7lRLs4nNek[/youtube] (En wat ik vooral erg leuk vond: Tony Cohen gebruikte een nummer (Kingdom) van Dave Gahan (zanger van Depeche Mode) in zijn show.)

Na de pauze (met heerlijke mini hamburger, frites en witte wijn) was Jade Jagger aan de beurt met haar Queens of Teens show. Zij was duidelijk geinspireerd op de begin jaren 80, want de prints en kleuren waren zwart-wit, met felroze, oranje en gele accenten. Deze collectie is vooral geschikt voor jonge meiden en jongens want het was vooral heel kort en strak. En op een groot aantal kledingstukken kwam de bekende Rolling Stone mond voor, maar dan toch net een tikje anders 😉 [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TU-k4BxUE68[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com