You are here: Home » Design meubels » Vintage kaarsen

Vintage kaarsen

geschreven door testman

Op Etsy kwam ik deze leuke vintage kop en schotels tegen waarin een kaars is gegoten. Superleuk natuurlijk! Maar in plaats van $27 betalen kunnen wij deze leuke kopjes natuurlijk ook gewoon zelf maken! Recyclen is de trend!

Wat heb je nodig?

– een leuk kop en schotel, bij voorbeeld van de kringloopwinkel
– een paar half opgebrande kaarsen in ongeveer de zelfde tinten
– een conservenblikje
– een steelpannetje
– een lont
– drie sateprikkers
– een stukje plakband

Werkbeschrijving

Zet het gasfornuis aan en zet er het steelpannetje op met een flinke laag water (zorg dat het niet overstroomt als je het blikje er in zet). Als het water kookt draai je het zacht en zet je er het blikje met daarin je half opgebrande kaarsen in. Laat nu je kaarsen smelten. Gebruik één van de sateprikkers om de lontjes uit het kaarsvet te vissen. Span het uiteinde van het lint tussen d overige twee sateprikkers en plak het vast met een stukje plakband zodat het niet verschuift. Leg deze constructie op je kopje zodat je lont mooi in het midden blijft. Als de kaarsen gesmolten zijn giet je voorzichtig het kaarsvet in het kopje. Laat het afkoelen, en klaar zijn je kaarsen! 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com