You are here: Home » Gadgets » Tefal ActiFry

Tefal ActiFry

geschreven door Constance

Zoals ik vorige week al schreef, ga ik (net als Karin van koken.blogo.nl) de allernieuwste gadget op het gebied van frituren uitproberen, de Tefal ActiFry. (Klik hier voor dat artikel.)

Ik heb woensdagavond de Tefal ActiFry ontvangen en ben donderdagavond gelijk aan het ‘frituren‘ geslagen. Er wordt aangeraden om zelf frietjes te snijden, maar ik had nog een zak diepvries frites in de vriezer liggen (eigen merk frites van de Hoogvliet) en die moeten ook op. Als je diepvriesfriet gebruikt hoef je zelfs niet eens olie toe te voegen. Ik heb de frietjes in de ActiFry gedaan, de timer op 25 minuten gezet (dat is wel een beetje jammer, het duurt vrij lang voordat je frieten klaar zijn) en je ziet de frieten bruin worden. Het roerblad in het midden van de pan draait rond en daardoor worden de frieten door elkaar ‘gehusseld’. Na 25 minuten had ik een schaal vol friet… En in 1e instantie moesten we wel wennen aan de smaak (je mist een beetje de ‘vette’ oliesmaak) maar een paar frieten later vinden we ze erg lekker, mooi droog en krokant. De aankomende weken ga ik nog aan de slag met een ander merk frieten (bijv. Aviko), bitterballen, kipfilet en van onze biologische slager Vonhof in Amersfoort, zijn zelfgemaakte kroketten. Dus wordt vervolgd……

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com