You are here: Home » Shoppen » Goedkoper mobiel bellen in het buitenland

Goedkoper mobiel bellen in het buitenland

geschreven door Constance

Boodschap van een sponser: De zomervakantie is voor iedereen nu wel zo’n beetje achter de rug. De hoogste tijd dus om de volgende vakantie te gaan plannen. In de herfstvakantie nog wat zonnestraaltjes pakken? Of alvast oriënteren op de komende wintersportvakantie? Wat het ook wordt, uiteraard gaat de mobiele telefoon mee in de reisbagage. We willen immers het in Nederland achterblijvende front graag laten weten hoe het met ons gaat als we in het buitenland zijn.

Tot voor kort was bellen en gebeld worden in het buitenland een kostbare geschiedenis. Sinds 29 augustus van dit jaar zijn de tarieven voor bellen binnen de EU veranderd. Nederlandse aanbieders van mobiele telefonie hebben toen het Eurotarief ingevoerd. Dat is voor iedereen, met abonnement of prepaid, € 0,58 per minuut bij zelf bellen vanuit het buitenland, en € 0,29 bij gebeld worden.

Passport: nog voordeliger

Maar het kan nog goedkoper: met Vodafone Passport. Met Vodafone Passport, waar het bedrijf in 2005 mee begon, is het mogelijk om in de 26 EU landen en in zestien landen daarbuiten, zoals Turkije, Noorwegen en Australië naar huis te bellen tegen het thuistarief plus een starttarief van € 0,79. Bij gebeld worden in deze landen is het tarief € 0,79 ongeacht de duur van het gesprek. Om Vodafone Passport aan te zetten is een SMS (gratis) naar 4000 met de tekst : “Passport aan” voldoende.

Gerelateerde artikelen

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com