You are here: Home » Tuin & terras » Hoe krijg je je tuin winter klaar?

Hoe krijg je je tuin winter klaar?

geschreven door Constance

De zomer is bijna voorbij en de herfst en winter zijn in aantocht, en dan wordt het tijd om je tuin weer winter klaar te maken. In de zomer is je tuin eigenlijk al blij met voldoende water maar in het najaar moet je toch wel iets meer gaan doen. Bloembollen planten, takken snoeien, composteren. bladeren opruimen en harken, en met een opgeruimde najaarstuin ga je helemaal fris het nieuwe seizoen in. En hierbij kan WOLF-Garten je helpen en wel op zo’n manier dat al je tuinklusjes efficiënt, ergonomisch en duurzaam aan gepakt kunnen worden.

Met een fluisterhakselaar maak je letterlijk en figuurlijk heel snel korte metten met grote bergen tuinafval. Zelfs dikkere takken tot 45 mm, hardere houtsoorten en afgestorven hout hakt deze machine tot kleine blokjes dankzij de messenwals. Deze kunnen gebruikt worden om te mulchen of kunnen gecomposteerd worden tot voeding voor de tuin. De vultrechter met aanduwstok maakt het gemakkelijk voor de machine om het materiaal te pakken en je kan hem eenvoudig verplaatsen door de wielen en de handgreep.

Voor gras is het heel belangrijk dat dit bladvrij blijft zodat het gras voldoende licht en lucht krijgt. Bovendien helpt het gele plekken op het gazon te voorkomen. De WOLF-Garten 4-in-1 grashark weet wel raad met bladeren. De hark is in 3 werkbreedtes verstelbaar (20, 48 en 76cm) zodat ieder hoekje van de tuin bladvrij gemaakt kan worden. Het werkblad heeft twee handvatten zodat je blad moeiteloos op kan scheppen. En dit blad kan je op je composthoop gebruiken voor een optimale compostverwerking.

Het najaar is dé tijd om tulpen, sneeuwklokjes, narcissen en krokussen te planten en dat doe je het beste met een speciale bollenplanter. Je plaats een bol in de planter en met een druk op de knop is hij op de juiste diepte geplant.

Een van mijn tuinhobby’s is snoeien en daarvoor is een goede snoeisnaar heel belangrijk, zeker als je dikke of stugge takken moet knippen. Met de WOLF-Garten PowerCut RS 650 kost dit dus veel minder energie en bovendien ligt de takkenschaar ook nog eens comfortabel in de hand dankzij de ergonomische handgrepen met K1-kunststof. Zo knip je zelfs oude, eigenwijze takken af alsof het luciferhoutjes zijn. De antikleeflaag op de messen zorgt bovendien voor een zuivere snede, zodat takken gezond blijven.

Het oogsten van fruit en noten kan best een klus zijn. Maar dat kan sneller en gemakkelijker met de multi-star fruit- en notencollector. Je klikt op de stalen mand op de steel en je verzamelt fruit en noten zonder te bukken door de mand over de grond te rollen. De mand van flexibele draden komt in twee maten: een voor fruit met diameter van 3,5 tot 10 cm en een voor noten en klein fruit met een doorsnede van 2,0 tot 4,5 centimeter. Je leegt de mand eenvoudig in een emmer of kist met een bijgeleverd opzetstuk.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com