You are here: Home » Interieur » Genieten van de Poinsettia, ofwel de Kerstster

Genieten van de Poinsettia, ofwel de Kerstster

geschreven door Constance

Zijn volksnaam dankt Poinsettia aan de stervormige bloemen en aan de periode waarin ‘ie in veel interieurs te vinden is: kerstster. Deze kamerplant bloeit echter al vanaf eind oktober. Haal de kleurrijke kamerplant lekker vroeg in huis en laat ‘m overal opduiken.

Behalve de bekende kerstrode zijn er namelijk ook soorten in warme najaarskleuren. Mooi in een herfstcreatie op tafel of in een kleurrijk boeket. Sterren schitteren in huis!

Poinsettia heeft donkergroene bladeren waaruit de opvallende ‘sterren’ tevoorschijn komen. Met name in november is de kamerplant in najaarskleuren verkrijgbaar: wijnrood, dieproze, warm wit, zalm, paars maar ook tweekleurig. De Poinsettia is goed te combineren met ander groen, bijvoorbeeld met hangplanten. Maar je maakt ook een sfeervolle herfstcreatie met sierappeltjes, dennenappels of kastanjes. En in een handomdraai geef je het een decemberuitstraling: vervang de herfstelementen door glitters of kerstballen.

Voor veel mensen is december de ideale feestmaand voor gezelligheid waarbij kerststerren graag geziene gasten zijn. Verras dit jaar eens door ze als tafeldecoratie te gebruiken en om de kerstboom extra sfeer te geven met mini-sterren van zo’n 10 cm hoog. Of maak een moderne kerstkrans van eucalyptus- of dennentakken en een Poinsettia in het midden.

Hoe graag we ook toeleven naar de kerstperiode, met het aanbreken van een nieuw kalenderjaar ruimen we de decoraties vaak snel op. Een Poinsettia kan echter tot in april nog volop bloeien maar je kunt er ook een vrolijk boeket van maken. Knip de ster (met steel) uit de plant, combineer met andere snijbloemen en je hebt een vrolijk boeket. Ton-sur-ton of extra kleurrijk zodat een eventueel winterdipje geen kans krijgt!

Met een beetje verzorging kan de kerstster met gemak drie maanden kleur brengen in huis. De aandachtspunten zijn:
– Zet de plant op een plek met voldoende daglicht. Poinsettia kan zelfs in de volle zon staan.
– Geef regelmatig een royale scheut water. Als de potgrond lichtvochtig aanvoelt, is dat voldoende.
– Vermijd tocht of een zeer warme plek (bijvoorbeeld pal naast kachel, verwarming of open haard)

Kerststerren zijn verkrijgbaar vanaf begin november bij tuincentra, bloemisten en supermarkten. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/kerstster. Je vindt er tot en met eind december elk weekend een leuke DIY.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com