You are here: Home » Gadgets » HEMA lanceert 3D beeld en 3D scan

HEMA lanceert 3D beeld en 3D scan

geschreven door Constance

HEMA heeft al 3d sieraden en telefoonhoesjes in haar assortiment beschikbaar (online te bestellen) maar as donderdag, 3 juli as, vindt bij het HEMA filiaal in winkelcentrum Stadshart te Amstelveen tijdens het Late Night Shopping Event een primeur plaats.

eindresultaat

Je kan in een fractie van een seconde een 3D scan van jezelf of je kinderen laten maken waarvan vervolgens een beeldje gefabriceerd wordt. En als je het beeldje koopt dan krijg je ook een link naar een digitale 3D foto, voor een 360 graden weergave (tablet, pc of smartphone).

hema 3d beeld

Hoe werkt het precies? De Scanlounge is een fotogrammetrie scaninstallatie, waarmee in een fractie van een seconde met 68 hoge resolutie camera’s de opname van je gehele lichaam gemaakt wordt. Deze beelden worden nadien omgezet naar een full colour 3D bestand. Deze methode van scannen op locatie is uniek. Na de scan worden de beelden in een aantal stappen tot een printbaar bestand omgezet en worden vervolgens naar de 3D kleurenprinter gestuurd. Tijdens het printproces wordt een (rechthoekig) laagje gipspoeder telkens op een ander laagje poeder gelegd. Na elke laag wordt de poeder op de gewenste plekken met een bindmiddel verhard en waar nodig met inkjet van kleur voorzien. Dit wordt herhaald totdat het beeld in 3D verwerkt is. Daarna resteert een bak poeder waarin het 3D geprinte beeldje zich bevindt. Deze wordt er dan uitgehaald, schoongemaakt en voor de stevigheid van een lijm of waslaag voorzien. Het niet gebruikte poeder kan worden hergebruikt en heeft tijdens het printproces als ondersteunend materiaal gewerkt.

Het beeldje wordt geleverd op een voetje (met of zonder HEMA logo) en kan binnen 3 tot 4 weken opgehaald worden in het HEMA filiaal, winkelcentrum Stadshart  Amstelveen.

De speciale HEMA uitvoering is as. donderdag 3 juli (18-23 uur), vrijdag 4 juli (8.30-19 uur) en zaterdag 5 juli (9-18 uur) exclusief verkrijgbaar voor € 59,-.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com