You are here: Home » Audio & video » Test; Philips Screeneo thuisprojector

Test; Philips Screeneo thuisprojector

geschreven door Constance

Het Franse merk Sagemcom is een samenwerking aangegaan met Philips en daaruit is de Screeneo thuisprojector voortgekomen. De Screeneo is een zgn. ultra short throw projector met een speciale lens. Deze lens zorgt ervoor dat hij, bij een afstand van slechts 10 cm. van de muur al een groot beeldscherm kan creëren. En hoe verder weg, des te groter je beeld! Maw. ideaal voor een avondje voetbal, of die heerlijke zwijmelfilm.

screeneo

Verder heeft de Screeneo ook een DVB-T tuner, zodat je, zonder allerlei moeilijke handelingen of door extra apparatuur aan te sluiten, gelijk kan genieten, mede door de ingebouwde boxen met subwoofer. En er is gebruik gemaakt van LED lampen waardoor de projector zuinig in gebruik is en de lampen gaan veel langer mee, zeker in verhouding met gewone beamers of projectoren.

Philips-Screeneo

Ik heb in het verleden weleens vaker een speciale WiFi tv-beamer getest, en dat liep uit op een regelrechte nachtmerrie. De WiFi verbinding wilde niet gevonden worden, en na het verbinden viel deze regelmatig uit. En ook met bedrading werd het niks. Testman werd ook geïrriteerd van mijn gemopper en na 1 blik op de gebruiksaanwijzing riep ie; ‘Stop er maar mee, doe hem terug in de doos en laat hem zo snel mogelijk ophalen.’ Dus onze verwachtingen waren bij de Screeneo hoog gespannen want het aansluiten moet een fluitje van een cent zijn. En dat was het ook, ondanks de hoeveelheid aan knoppen en aansluitingen (daarover later meer). Om voetbal, je favoriete tv-serie of film te kijken of te gamen hoef je de projector alleen maar neer te zetten en de juiste ingang te nemen. Let wel op dat je Screeneo op een meubel/kastje of krukje neerzet dat tegen de muur staat (ideale afstand tussen de 30 en 60 cm.).

screeneo knoppen

Aan knoppen en aansluitingen geen gebrek; 2 USB-aansluitingen, SPDIF, 2 HDMI, VGA, LAN, analoog audio uit, AV-in, een trigger-aansluiting voor een automatisch scherm en een antenne-ingang. En behalve WiFi zit er ook een Bluetooth verbinding ingebouwd. Verder kan je de Screeneo met de hand bedienen, dmv. de knoppen op het toestel, maar ook met de afstandsbediening.

Conclusie; je kan heel veel met de Philips Screeneo HDP1590 maar dat was/is niet mijn insteek. Ik was vooral benieuwd of het eenvoudig is om, via een grote witte muur in je huis- of slaapkamer, een groot scherm kan maken. En dat is heel eenvoudig. Het beeld is prima maar verwacht absoluut geen hd-kwaliteit. Hij heeft ook een prima geluid en dat maakt het overall een fijn ‘hebbeding’. Een nadeel heb ik wel gevonden en dat is de prijs (euro 1.599), deze is aan de stevige/hoge kant.

Vanavond kunnen Testman en ik nog wel Nederland-Mexico op een groot scherm kijken, volgende week wordt ie weer opgehaald.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com