You are here: Home » Accessoires » Test; SwitchBot Curtain, zo maak je je gordijnen ‘slim’

Test; SwitchBot Curtain, zo maak je je gordijnen ‘slim’

geschreven door Constance

Mijn volgers op Instagram, Twitter en Facebook hebben gisteren de foto al gezien; ik heb nl. een SwitchBot Curtain pakket opgestuurd gekregen voor een uitgebreide test. En SwitchBot maakt, behalve Curtain, nog veel meer handige accessoires waarmee je huis ‘smart’ maakt.

Nu denk je misschien SwitchBot Curtains, wat is dat? SwitchBot Curtains is een pakket waarmee je gordijnen ‘slim’ maakt, ofwel je kan met spraak je gordijnen bedienen, en SwitchBot Curtains werkt ook met Siri, Google en Alexa. Tevens heeft SwitchBot Curtains heeft de  Good Design Award 2020 gewonnen en waren zij finalist bij IDEA 2020 (International Design Excellence Awards).

Het pakket (in wit of zwart te koop, en ik heb de witte versie) dat ik heb ontvangen bestaat uit 2 ‘ontvangers’ en deze hang je aan de rails. (Omdat er verschillende type gordijnrails zijn, moet je wel even opletten welke ontvanger er bij jouw gordijnrails hoort.) Verder heb ik ook 2 zonnepanelen gekregen en deze klik je op de ontvanger als stroomvoorziening, een thermo-/hyygrometer. En tenslotte ook de Hub Mini en Remote en beiden kan je ook voor andere producten van SwitchBot gebruiken.

Je hebt slechts 30 seconden nodig om de SwitchBot Curtain te installeren, en dat doe je zonder dat je hoeft te schroeven, te boren of andere hulpmiddelen te gebruiken. Zodra je de ontvanger hebt opgehangen aan je rails werkt het systeem meteen, volgens de beschrijving. Daar ben ik reuze benieuwd naar.

Je kan de SwitchBot Curtain met je stem bedienen, maar ook met het solar panel, de afstandsbediening (beiden niet standaard meegeleverd) of met een app.

Als je stem of de afstandsbediening wil gebruiken wordt aangeraden om hierbij de Hub Mini te gebruiken (optioneel te bestellen) en dan kan je ook pairen met Google Home, Apple  HomePod of Amazon Alexa. De afstandsbediening kan je op de muur vastmaken of los gebruiken.

Verder beschikt SwitchBot Curtain over een Touch-and-Go, want het zal, zeker in het begin, best wel wennen zijn om de gordijnen niet meer met de hand open en dicht te doen. En zodra de SwitchBot Curtain voelt dat je aan het gordijn trekt, neemt zij de taak van je over.

Als je niet het (los verkrijgbare) zonnepaneel gebruikt, gaat je batterij ongeveer 8 maanden mee (afhankelijk van je gebruik) maar met het zonnepaneel hoef je nergens meer naar om te kijken.

Mocht je niet gelijk alle onderdelen willen bestellen dan is het misschien wel handig om te weten welke combinaties het beste met elkaar samenwerken.

Met de SwitchBot Curtain + SwitchBot Hub Mini kan je je stem gebruiken en ook de afstandsbediening
Met de SwitchBot Curtain + SwitchBot Meter + SwitchBot Hub Mini gaan je gordijnen automatisch dicht als de temperatuur in je huis te hoog wordt. En mocht je airco in je huis hebben dan kan je deze ook automatisch aan laten gaan om zodat de temperatuur nog sneller daalt.
Met de SwitchBot Curtain + SwitchBot Remote hoef je niet eerst naar de app te gaan, maar kan je gelijk, met de afstandsbediening, je gordijnen openen en sluiten.
Met de SwitchBot Curtain + SwitchBot Solar Panel hoef je nooit meer je batterij op te laden, want met het solarpanel gaat het opladen automatisch.

Dus ik kan aan de slag……………

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com