You are here: Home » Eten & koken » Europeanen willen gezonder eten en Samsung helpt hierbij

Europeanen willen gezonder eten en Samsung helpt hierbij

geschreven door Constance

We worden steeds dikker en iedereen probeert daarom gezonder te eten. Helaas slaagt slechts 1 op de 10 mensen hierin en houdt een gezondere levensstijl dan ook vol.

FSR_5

In het Samsung Healthy Eating Report wordt dan ook onthult waardoor de kansen om een gezond eetpatroon vol te houden kunnen afnemen. Zo geeft meer dan 60%, van de Europese ondervraagden,  toe door te gaan met het kopen van ongezond eten voor het geval ze trek krijgen in iets lekkers. 37% blijft ongezond eten kopen voor de rest van het huishouden en slechts een kwart van de ondervraagden maakt meer dan eens per dag thuis een maaltijd klaar. En hierdoor worden de verleidingen van tussendoortjes met suiker, afhaalmaaltijden en voorverpakte maaltijden alleen maar groter.

De Europese top-5 ‘zo weersta ik ongezonde verleidingen’ (volgens het Samsung Healthy Eating Report passen alle Europeanen verschillende tactieken toe die helpen om gezond te blijven eten) :

1. Alleen gezond eten in huis hebben – 49%
2. Al het ongezonde eten opmaken – 21%
3. Ongezonde voedingsmiddelen verstoppen – 14%
4. Maaltijden voor specifieke dagen in de koelkast klaarzetten – 14%
5. Ongezond eten weggeven – 7%

Zo’n 70% van de Europeanen zegt dat een betere organisatie van hun keuken het  eenvoudiger zou maken om zich aan hun gezonde dieet te houden. Bijna 40% zegt dat het zou helpen als gezond eten het eerste is wat ze zien bij het openen van de koelkast, of als ze er minder lang naar hoeven zoeken. Tot slot zegt 36% dat het niet zien van ongezond voedsel het makkelijker zou maken om zich aan hun gezonde dieet te houden.

En de Samsung FoodShowcase kan hierbij een steuntje in de rug geven want is dankzij het dubbele deursysteem in het koelgedeelte is er een extra laag beschikbaar, waardoor je je etenswaren ideaal kunt indelen. De ruimte wordt optimaal gebruikt dankzij duidelijke zones die ieder gezinslid direct toegang geven tot het eten en de tussendoortjes die je graag eet. Gezonde eters kunnen hun eten in een zone bewaren en tegelijk kan ongezond voedsel worden verborgen in andere zones, waardoor ze minder in het oog springen.

Samsung Food Showcase_2

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?