You are here: Home » Fashion » Winkelen in Italië

Winkelen in Italië

geschreven door Constance
Milaan

Jullie hebben kunnen lezen dat Testman en ik vorig weekend naar Italië zijn geweest en zijn gaan winkelen in Milaan en het Fidenza Village Chic Outlet center, tussen Milaan en Parma.

MilaanOver Milaan is natuurlijk al veel geschreven, je vind er de bekende winkelsketens zoals Abercrombie, H&M, Zara en Mango maar zijn er nog voldoende typisch Italiaanse winkels, waarbij vooral de schoenenwinkels echt super zijn. En een van favoriete merken, Sisley (helaas niet meer in Nederland) heeft een mooie grote winkel vlakbij Piazza San Babila. Daar heb ik een geweldig leren plissé rokje gekocht.

leren rokje

Natuurlijk vind ik het ook een sport om goedkoop te gaan shoppen en Testman en ik hebben de Highline Outlet ontdekt. Daar vind je veel Italiaanse merken, voor hem en haar, maar vooral de herenafdeling is top. De damesafdeling heeft voornamelijk kleine damesmaten, maar voor schoenen kan je hier wel prima terecht. Zo heb ik een paar NB sneakers voor slechts euro 19,95 aangeschaft. En bij deze outlet hangt alles keurig, per merk, in de rekken en word je ook supergoed geholpen.

Een andere aanrader is de conceptstore Excelsior Milano. Hier vind je een aantal hele bijzondere huidverzorgings- en parfummerken en ook een grote colllectie G-Shock horloges. Ook heeft Antonia een bijzondere collectie dames- en herenmode, maar we werden voornamelijk hebberig van alle leuke en bijzondere gadgets op de begane grond.

Op zo’n anderhalf uur (met de trein) vanuit Milaan ligt Fidenza Village. Dit outlet centre heeft een groot aantal Italiaanse merken, zoals Valentino, Armani en ClassRoberto Cavalli. Maar ook een nieuwe koffer van Samsonite of een Levi spijkerbroek. Ook was ik erg blij om te zien dat het Spaanse espadrilles merk Castaner een filiaal in Fidenza Village heeft. Ik vind nl. dat zij de enige echte espadrilles verkopen. En ja, ik ging met 2 paar de winkel uit. En om mijn shopping trip nog leuker te maken heb ik een Class Roberto Cavalli jurkje gekocht. Dit was een super aanbieding want van de outletprijs ging er nog eens 70% van de prijs af en dat kon ik niet laten lopen. (Zeker niet als luipaardfan!) Verder kan je ook heerlijk lunchen in 2 restaurants waarbij de lokale specialiteiten, Parmaham en Parmezaanse kaas, niet te versmaden zijn.
image

castaner

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com