You are here: Home » Home gadgets » Logeren via Airbnb

Logeren via Airbnb

geschreven door Constance

Testman en ik verblijven momenteel op Ibiza. Nu is het nog voorseizoen, dus de hotels en appartementen zijn nog heel betaalbaar, maar toch lopen de kosten behoorlijk op, zeker als je, net als wij, meerdere keren per jaar op vakantie gaat.

logo airbnb

 

Nu hebben we deze keer gekozen om een appartement te boeken via de Amerikaanse website Airbnb. En zij hebben verschillende soorten verblijven; je kan kiezen voor een ‘echte’ bed & breakfast, maar ook bieden ze appartementen, (grote en kleine) huizen en zelfs boomhutten en complete dorpen aan die je kan huren. En zo heb je de kans om te logeren op een plek waar je normaal gesproken niet snel aan denkt of komt want deze worden door particulieren aangeboden. Je kan inloggen, dmv. Je Facebook account en gelijk bekijken of een van je vrienden toevallig ook al eens de door jouw gewenste locatie heeft bezocht (social check-in). En natuurlijk Airbnb ook haar eigen (reserverings)app.

 

Testman en ik hebben gekozen voor een appartement en dit appartment is het eigendom van een Madrilense dame. De foto’s op de website kwamen volledig overeen met de werkelijkheid (en tegenstelling tot sommige commerciele organisaties). AirBnB stuurt regelmatig foto teams op pad om particuliere huiseigenaren te helpen bij het goed fotograferen van hun huis. En voordat wij vertrokken kregen we een aantal uitgebreide mails met tips en trics over Ibiza, diverse restaurants maar ook waar we het beste een auto konden huren of naar het strand konden gaan. Dus helemaal perfect als je ergens nog nooit geweest bent, je krijgt informatie van de locale bevolking. En bij binnenkomst in het appartement stond er fles Hierbas de Ibiza (de locale likeur) en een strandmand met 2 badlakens op ons te wachten, een erg leuk gebaar en je voelt je gelijk thuis.

 

Nu is het niet zo dat je, als huurder, ongestoort je gang kan gaan in het huis of appartement van je keuze want je moet wel je creditcard gegevens doorgeven aan de verhuurder (in geval dat je iets stuk maakt of de accomodatie heel vies en smerig achterlaat) en ook word je, na afloop van je verblijf, door de verhuurder beoordeelt.

 

Wij hebben ons geen zorgen over de schoonmaak hoeven maken, want deze is inbegrepen en dat is wel zo prettig; je arriveert in een schoon appartement en je hoeft niet, vlak voordat je vliegtuig vertrekt, nog even de badkamer en de keuken een grote beurt te geven. Maar dit kan de verhuurder helemaal zelf bepalen.

Conclusie: Het is ons heel goed bevallen en we gaan zeker vaker van AirBnB gebruik maken.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com