You are here: Home » Design meubels » De wonderlijke wereld van House Doctor

De wonderlijke wereld van House Doctor

geschreven door Constance
House Doctor Bas stoel

House Doctor is zo’n design label dat zich moeilijk laat vatten in een paar woorden. Ik ga het toch proberen. De collectie is zo leuk en uniek dat het de moeite waard is er eens even voor te gaan zitten.

House Doctor uit Jutland
Jawel, House Doctor komt uit Jutland, Denemarken. Jutland is vlak met lage heuvels en veengronden. Het heeft een oppervlakte van 30.000 vierkante kilometer en ongeveer 2,5 miljoen inwoners. Dat klinkt behoorlijk Nederlands. Het is in ieder geval de geboorteplaats van de zussen en broer Rikke, Gitte en Klaus. In 1999 begonnen zij House Doctor. De drie hebben allemaal het creatieve gen in zich en de overtuiging dat een mooi ingericht huis je leven een beetje leuker maakt.

Kenmerken van de collectie
De stijl van Housedoctor is naar eigen zeggen provocerend, persoonlijk en niet te formeel. Het bedrijf is van mening dat de tijd rijp is voor het mengen van de elementen in plaats van het afstemmen van de elementen. En dat is precies midden in de woontrend 2013. Mix & Match zie je steeds vaker in de woonbladen. Niet meer zes dezelfde stoelen kopen, maar verschillende zorgvuldig verzamelde stoelen bij een mooie tafel. Tweedehands mag ook. Verschillende materialen combineren is geen probleem. Ook  verschillende kleuren zie je steeds vaker in en rondom het huis. House Doctor heeft dit goed gezien en speelt hier al tijden op in. Het vereist wel wat lef en inzicht van de koper.

House Doctor 2013
De nieuwe 2013 collectie lijkt geïnspireerd op de jaren 50 en 60.  De  collectie meubels en accessoires is eenvoudig en klassiek. De Scandinavische stijl zie je er zeker in terug. Het label staat voor hout en natuurlijke materialen, en dat zie je ook in 2013 terugkomen, zoals in de Bas chair en de Party tafel. Er zijn rechthoekige vormen maar ook meer zachte, organische vormen. Materialen als hout, koper en gekeurd glas zie je veel. Samen creeren zij een warme en welkome admosfeer in huis. Vaak vermengt het label deze materialen met leuke neon of pastel kleuren waardoor het geheel vrolijk en luchtig wordt. House Doctor laat zich goed combineren met meubels van HAY, Muuto en &Tradition, de bekende Deense merken. Het label heeft ook wel wat weg van Ferm Living, een Deens woonaccessoire merk. Maar ook het meer ingetogen Vitra kan wel een dosis House Doctor gebruiken. De twee merken combineren het klassieke en strakke van de jaren 50.

De collectie
De collectie is erg groot en breed. Hieronder enkele voorbeelden.

House Doctor Bas stoel

House Doctor Bas stoel

House Doctor Party table

House Doctor Party table

House Doctor Addition bank

House Doctor Addition bank

House Doctor Game Tafellamp

House Doctor Game Tafellamp

House Doctor Game vloerlamp

House Doctor Game vloerlamp

House Doctor Shelving unit

House Doctor Shelving unit

Veel woonplezier gewenst.

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com