You are here: Home » Accessoires » Nieuwe Sony digitale verrekijker

Nieuwe Sony digitale verrekijker

geschreven door Constance

Testman en ik gaan regelmatig op safari in Afrika en dan is het vaak ‘ vechten’ om de verrekijker en de meest irritante situatie krijg je als de ander de verrekijker in zijn of haar handen heeft en deze dan ook nog eens een uitgebreid ooggetuige geeft van wat hij of haar door de verrekijker ziet en de ander dit dus niet met het blote oog kan zien.

verrekijker

Maar met de digitale verrekijker, de DEV-50V van Sony is dit allemaal geen bezwaar meer want je kunt deze verrekijker gebruiken om de beelden naar je toe te halen maar tegelijkertijd kan je ook foto’s en opnames, in Full HD of 3D, maken.

En hierdoor krijg je geweldige close-ups van vogels en andere wilde dieren en is ie ideaal voor het vastleggen van sport- en reisactiviteiten. Terwijl je kijkt naar die kleurrijke vogel, schuwe otter of verre bergtop zijn deze onderwerpen eenvoudig vast te leggen: met één druk op de knop worden scherpe foto’s of prachtige HD-videobeelden geschoten. De kijker is  spatwaterdicht en stofbestendig en ook nog eens 30% lichter dan de vorige modellen.

De schitterende nieuwe XGA OLED Tru-Finder elektronische zoeker biedt een verbeterde resolutie4 en meer contrast voor merkbaar scherpere beelden. Ook wanneer volledig is ingezoomd, zorgt de Optical SteadyShot met Active Mode3-beeldstabilisatie ervoor dat alles scherp in beeld blijft. En anders dan bij een gewone verrekijker hoeft de focus niet handmatig te worden aangepast wanneer het tafereel verandert.
verrekijker met capsule
Bij schemerlicht is het met een normale verrekijker vaak moeilijk om duidelijk te zien en scherp te stellen. De elektronische zoeker van de DEV-50V is uitgerust met de nieuw ontwikkelde Hyper Gain-functie. Zo krijgt men bijvoorbeeld een schuwe uil bij schemering beter in beeld. Hyper Gain zorgt voor meer helderheid in de zoeker, zodat het onderwerp duidelijk te zien is en perfect in beeld kan worden gebracht, ook in het halfdonker.

Er is niets frustrerender dan iets prachtigs zien en als de camera dan eenmaal gereed is, is de vogel gevlogen. Met de DEV-50V zijn zulke momenten gemakkelijker vast te leggen. Druk op de sluiterknop en je hebt een scherpe, gedetailleerde foto van 20.4 megapixels. Of begin meteen met een prachtige video-opname in Full HD. Dankzij de twee volledig gescheiden objectieven, beeldsensoren en beeldprocessors is nu ook in 3D op te nemen: perfect voor wie thuis een 3D-televisie heeft.

En eenmaal weer thuis, dan sluit je de verrekijker aan op je tv en bekijk de hoogtepunten van de dag in HD of je steekt de geheugenkaart in de pc/iPad/Tablet of fotolijstje.

In juni as. ligt deze kijker in de winkels en ik ga proberen om er een te lenen van Sony, aangezien Testman en ik eind juni op safari naar Zambia gaan. Dus ideaal testterrein.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com