You are here: Home » Shoppen » Handgemaakte chocolade uit Italië

Handgemaakte chocolade uit Italië

geschreven door Constance

Als enige in Nederland, verkoopt van Van der Donk Chocolaterie (Amsterdam), de handgemaakte chocolade van Donna Elvira Dolceria.

Vroeger werd deze chocolade door de nonnen in Modica (Sicilië) gemaakt en tegenwoordig heeft het bedrijf van Elvira Roccasalva deze taak overgenomen. Ze gebruikt de traditionele, authentieke recepten en locale ingrediënten. Van oorsprong (15e/16e eeuw) komt chocolade uit Mexico (Azteken) en op deze basis wordt de Modica chocolade nog steeds gemaakt. En dit levert een hele zuivere, korrelig en wit uitgeslagen chocolade op en dit zijn juist de kenmerken van de Donna Elvira chocolade want aan deze chocolade worden geen cacaoboter, vetten en emulgatoren als soja lecithine toegevoegd en wordt de chocolade ook niet geconcheerd en voorgekristalliseerd en het resultaat is ongeraffineerde chocolade!

Het assortiment bestaat uit verschillende (en zeker niet alledaagse) smaken als: kaneel, rode peper, Bronte-pistache van Sicilië, sinaasappel, Kuching peper uit Maleisië, Boliviaans zout en hazelnoot.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com