You are here: Home » Audio & video » Gadget Test: Sonos ZonePlayer S5

Gadget Test: Sonos ZonePlayer S5

geschreven door testman

Enig tijd geleden hebben wij van Sonos een Sonos ZonePlayer S5 thuis gestuurd gekregen voor een uitgebreide test. Sonos maakt muziekinstallaties waarmee je zonder dat je pc of laptop aan staat, van je digitale muziekcollectie kunt genieten en dat om meerdere locaties in huis of in je tuin. Naast bijvoorbeeld je iTunes collectie, kun je ook het steeds populairder wordende Spotify koppelen aan je Sonos systeem, zodat je online kunt beschikken over miljoenen nummers. En als bonus kun je een Sonos bedienen via je iPad, iPhone of Android telefoon. Tot zover in het kort de mogelijkheden. Terug naar de test.

We hadden dus de Sonos Zoneplayer S5 op bezoek. Dit is een apparaat waar de speakers al zitten ingebouwd. Perfect dus om in je slaapkamer te zetten, in de keuken, of zoals bij Testman, in de serre. De mensen van Sonos Nederland hadden er als bonus ook nog een Zonebridge 100 bijgedaan om uit te proberen. Dit apparaat sluit je aan op de router (kastje van je internetprovidor), die bij de meeste mensen bij de meterkast staat. Via de Zonebridge wordt elke Sonos in huis draadloos “gevoed” met internet. Omdat Sonos Nederland in een goede bui was, mochten we ook nog de Sonos Zonebridge 120 proberen. Dit is een muzieksysteem zonder luidsprekers, maar wel weer met een versterker, zodat je je eigen luidsprekers kunt gebruiken.

Nadat we Zonebridge 100 hadden aangespoten op de router, kon Testman de Zoneplayer S5 aansluiten. Eerst nog even voor de iPad en de Android telefoonDe iPad, iPhone en Android apps zijn vooral om van je mobiel of tablet een visueel ondersteunde afstandsbediening te maken.

Was het liefde op het eerste gezicht met Sonos? Nee zeker niet! De vorige alinea, klinkt eenvoudig, maar gaf toch dusdanige problemen voor Testman, dat hij het zelfs voor gezien wilden houden met de Sonos spullen. Wat bleek het geval? De Zonebridge 100 was aangesloten op de router bij de meterkast beneden. Boven op zolder heeft Testman echter nog een router staan. De Macbook met daarop Sonos Desktop Controller wilden op geen enkele manier de Sonos apparatuur elders in huis herkennen. Dat kwam simpelweg, omdat het wifi-signaal van de router op zolder, niet de manier was om met de spullen beneden te communiceren. Voordat Testman er achter kwam dat hij hetzelfde wifi signaal als beneden moest gebruiken, werd er flink wat afgemopperd. Maar na hulp van de telefonische helpdesk, ging het allemaal voorspoedig. Ok, de helpdesk liet Testman meer dan 40 minuten in de wacht staan (Sorry Sonos, maar dat moet echt beter), maar toen Testman zijn ongenoegen hierover deelden op Twitter, werd hij snel teruggebeld. En dat Testman zijn iTunes album collectie in eerste instantie niet wilden communiceren met Sonos, dat werd opgelost via de update, die de mijnheer van de helpdesk adviseerde.

Het was dan wel geen liefde op het eerste gezicht, maar Testman is nu werkelijk super tevreden met het systeem. Testman heeft dat wel vaker, juist de liefde die tot stand komt na enige hobbels, blijkt later pas ware liefde. En zo is dat dus ook met de Sonos. Fantastisch dat je via je mobiel of iPad op een prachtige en handige manier je muziekinstallatie kunt bedienen. Het geeft het gevoel dat je had in de jaren 70, toen de eerste TV’s met afstandsbediening op de markt kwamen en je trots je toverkunsten demonstreerden. Zo is dat ook met je Sonos, erg leuk ook om het systeem te demonsteren aan anderen en die verbaasde gezichten te zien!

Combineer je jouw Sonos met een premium abo van Spotify en je hebt eigenlijk niks meer te wensen op muziekgebied. Ook omdat er ook duizenden internetradiostations op je Sonos te ontvangen zijn. En je kunt het systeem later ook uitbreiden, waardoor je op meerdere plekken in en om het huis, naar verschillende muziek kan luisteren. Kortom, ben je een muziekliefhebber, dan kun je eigenlijk niet om een Sonos heen, de norm op het gebied van muziek luisteren anno 2011, dat is wel duidelijk.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com