You are here: Home » Audio & video » Sony stopt met Walkman voor cassettes

Sony stopt met Walkman voor cassettes

geschreven door Constance

Ondanks het feit dat retro artikelen helemaal in zijn, stopt Sony toch met de productie van de cassette Walkman. De allereerste Walkman, de TPS-L2, werd in 1979 geïntroduceerd en toen ik de foto zag kreeg ik gelijk een deja vu, deze heb ik ook nog gehad.

Helaas zijn nu de laatste modellen in april verscheept en worden niet meer geleverd, dus misschien moeten we allemaal, vanwege de nostalgie, als nog een cassette Walkman gaan kopen. En misschien is Sony wel te vroeg met haar besluit gekomen want in het Amerikaanse alternatieve muziekcircuit wordt het cassettebandje gebruikt om nieuwe muziek op te verkopen. Misschien is dat in Japan niet het geval maar een groot aantal Amerikaanse bands brengen hun muziek uit op tape als antwoord op de gratis downloads.

Sony heeft wereldwijd meer dan 200 miljoen cassette Walkmans verkocht, en de Walkman voor cd’s en minidiscs blijft gewoon bestaan. Maar misschien komen zij wel op hun besluit terug, want ook de Polaroid camera was ten dode opgeschreven en heeft een 2e leven gekregen en lp’s op vinyl zijn nog steeds reuze populair.En in China blijft men gewoon Sony cassette Walkmans produceren, alleen zijn deze dan wel namaak.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com