You are here: Home » Design meubels » Geïnspireerd raken door het bakken van brood!

Geïnspireerd raken door het bakken van brood!

geschreven door Constance


Een huldiging voor het vakmanschap voor het bakken van brood.

formafantasma_baked
Voor hun laatste project ‘Baked’ werkten Formafantasma (Andrea Trimarchi en Simone Farresin) met het thema ‘Getting Lost’. Voor het duo is ‘Getting Lost’ zijn tijdens een design proces een fijne luxe. Het geeft hun de toestemming om zich te laten leiden door hun intuïtie en nieuwsgierigheid zonder al een eindresultaat in zicht te hebben. Ik herken vooral in mijn eigen werk dat vrijheid in een opdracht heel fijn kan werken. Je kan experimenteren totdat je op een product uitkomt, zo hebben Andrea en Simone dat ook gedaan.

‘Baked’ is gebaseerd op Salemi, een Siciliaanse traditie, waarbij het materiaal meel is gebruikt voor interieurobjecten. Het project is een huldiging voor het brood en meel, de essentiële materialen in ons dagelijks leven, maar ook een huldiging voor het vakmanschap voor het bakken en koken. Het resultaat is een collectie gemaakt van ingrediënten uit de keuken, zoals meel, koffie, cacao, maar ook spinazie wat ge-mixed is met andere natuurlijke producten zoals zout en overige kruiden. Deze ingrediënten versterken de producten en zijn uiteraard het toppunt van duurzaamheid! Elk product heeft een elastieken band welke je de mogelijkheid geeft om verschillende ‘baked’ producten rondom te producten te bevestigen voor een uniek exemplaar.

Tip: Bak zelf koekjes en brood die je tussen het elastiek kan doen, zo kan je je eigen bakkunst toevoegen aan deze unieke collectie!  Zie hieronder het prachtige resultaat van deze collectie.

wb_baked
wb_baked2

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com