You are here: Home » Home gadgets » Illy Art Collection by William Kentridge

Illy Art Collection by William Kentridge

geschreven door

De illy art collectie 2008 die William Kentridge ter gelegenheid van de 75e verjaardag van illycaffè ontwierp, bestaat uit egaal zilveren kopjes en verschillend bewerkte schoteltjes. Het schoteltje reflecteert als het ware in het kopje dat als een spiegel lijkt te werken.

De 2 cappuccino koppen en schoteltjes vormen een visueel systeem dat met de idee van vormeloze ontwerpen speelt. “Een van de kenmerken van amorfe concepten” – zo verklaart de Zuid-Afrikaanse kunstenaar – “is dat het aanvankelijke ontwerp (het schoteltje) hetzelfde blijft en toch radicaal verandert in haar reflectie (het kopje). Meerdere beelden ontstaan al naar gelang waar de spiegel zich bevindt en onder welke hoek ernaar gekeken wordt. Het statische ontwerp wordt zo een dynamisch beeld terwijl men koffie drinkt. Het beeld kwam tot stand terwijl de kunstenaar naar de spiegel keek, en niet naar het tekenvlak.”

De kopjes zijn niet goedkoop maar wel súúúper mooi!
2 cappuccinoKopjes per set vanaf € 89,- bij Illy.nl

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com