You are here: Home » Groen wonen » Gerecyclede bordjes

Gerecyclede bordjes

geschreven door testman

Toen ik deze geweldig orginele foto tegen kwam op Whip Up kreeg ik een idee: dit kunnen we zelf! Zou het niet geweldig zijn om bijvoorbeeld de text ‘keuken’ in je keuken op te hangen?

De bordjes zijn eigenlijk heel eenvoudig zelf te maken. In de kringloopwinkel koop je een aantal leuke bordjes. Niet te donker! Een zwarte letter moet er goed leesbaar op zijn. Ook heb je zwart plakplastic nodig. Zoek in je tekstverwerker een aantal leuke lettertypen uit en print deze op het juiste formaat. Leg het papier met daarop je letter met de goede kant naar beneden. Over het algemeen is op printpapier de letter aan de achterkant goed leesbaar. Trek deze over. Draai je papier om en gebruik een wasco krijtje om de contouren van je letter aan te zetten. Draai het papier weer om en leg het met de wascokant onder op de achterkant van je plakplastic. Teken met een pen of potlood nogmaals de contouren van je letter. Deze zal nu achterblijven op je plakplastic. Knip je letter uit. Nu kun je de letter op je bordje bevestigen. Zorg dat je bordje goed vetvrij is en maak hem nat met een sopje met een beetje afwasmiddel (geen citroen!). Hierdoor kun je de letter makkelijk aanbrengen en de bobbels eruit strijken. Herhaal dit voor de volgende bordjes.

En klaar zijn je originele bordjes! De bordjes zijn eenvoudig af te nemen met een sopje. Wil je de letters weer verwijderen? Gebruik dan een föhn.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com