You are here: Home » Shoppen » Asus EEE PC

Asus EEE PC

geschreven door Constance

Ik heb sinds afgelopen woensdag mijn Asus EEE PC binnen gekregen. En hij (of is het toch een zij) is nog kleiner en leuker dan ik dacht.

Mijn Asus EEE PC heeft een lichtblauwe bovenkant en de binnen- en de achterkant zijn wit. Hij/zij start heel snel en is, eigenlijk, gelijk klaar voor gebruik. Alles zit er op: je krijgt bij het openingsscherm 6 tabjes (internet, werken, leren, spelen, instellingen en favorieten) te zien. Eigenlijk spreekt elk tabje voor zichzelf. Zo vind je onder ‘internet’; webmail, web (Firefox), iGoogle, Messenger, Skype, netwerken, Google Docs, Wikipedia, internet radio en draadloze netwerken. En dan is het een kwestie van een netwerk zoeken (gaat heel makkelijk en snel), dan evt. je inlogcodes en wachtwoorden invullen bij bijv. Messenger en Skype, en alles is ingesteld. Bij ‘werken’ staan alle kantoorapplicatie’s zoals het maken van documenten, presentaties etc. Bij ‘spelen’ staan een aantal (leuke) spelletjes maar ook de Media speler, Music Manager, Foto Manager en Video Manager. Tevens heeft de Asus EEE PC 3 USB 2.0 aansluitingen en een slot voor een ‘losse’ SD kaart en dan heb je ineens veel meer geheugen dan de standaard 2 GB of 4 GB. Ideaal dus om tijdens je vakantie je foto’s te uploaden. En als je de laptop in het (niet meegeleverde) roze tasje stopt, ziet het eruit alsof je een handtas bij je hebt, niemand vermoedt dat je een laptop bij je hebt. Om je een idee te geven hoe klein hij/zij is: 22,5 cm x 16,5 cm x 2,1 cm (als hij/zij is opgeklapt) of 3,5 cm (dichtgeklapt) en het gewicht is slechts 0,89 kg! Even een vergelijking met de Nintendo DS Lite: 13,3 cm × 7,39 cm × 2,15 cm (opengeklapt) en deze weegt 0,22 kg. En wat zo bijzonder is: de mannen zijn enthousiast maar vooral de dames willen gelijk naar de winkel toehollen en iedereen is heel eensgezind dat het echt een ideaal formaatje is voor mee op reis. Ik heb wel 1 opmerking, het toetsenbord is klein en daarom niet echt geschikt om hele lange verhalen op te typen maar dat kan ook nog een kwestie van wennen zijn. Mocht je nog twijfelen of je hem/haar wilt aanschaffen, ik kan maar 1 ding zeggen: DOEN! Gelijk naar de (online) winkel want hij/zij is echt super.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com