You are here: Home » Home gadgets » Regenbroek

Regenbroek

geschreven door Constance

Onze mannelijke gastblogger Stephan test zo nu en dan voor ladygadgets.blogo.nl, deze keer de Rainlegs.

Ik ben een fanatieke fietser. Niet alleen op de mountainbike, maar ook in de stad verplaats ik mij het liefst per fiets. In combinatie met de trein, heb ik ook een vouwfiets. Perfect en nog goed voor de conditie ook. Maar….het enige nadeel is het weer. En de regen komt altijd ongelegen.

Daarom is de regenbroek uitgevonden. Maar met een gewone regenbroek op de fiets, dat schiet niet op, aantrekken gaat alleen als je je schoenen eerst uitdoet en daarnaast is het vaak een behoorlijk pakket om mee te nemen. En een paraplu op de fiets werkt ook niet. Recentelijk kwam ik iets tegen, wat mijn aandacht trok als fanatieke fietser: “Rainlegs“. Zou het de oplossing zijn voor de Nederlandse fietser? Ik mocht het uitproberen van de fabrikant.

Soms kom je iets tegen, waarvan je denkt, waarom was het er niet eerder?. De kracht van de beste zaken zit in de eenvoud.  Rainlegs is een soort van regenbermuda die zorgt voor bescherming van de bovenbenen, juist de plek die bij regen nat wordt als je op de fiets zit.

Belangrijk bij dit soort spullen is, dat je het gemakkelijk mee kunt nemen. Opgevouwen is het een klein pakketje, wat je om je middel kan meenemen. Maar het pakketje is zo klein dat je het ook gemakkelijk in je tas mee kan nemen.

Het opvouwen vereist wel wat handigheid, maar dat is een kwestie van een paar keer oefenen. En als ik geen zin heb het pakketje netjes op te vouwen is er ook niks aan de hand.

Terug naar de praktijk. De afgelopen weken had ik het pakketje bij me, hopende op een regenbui om de boel te kunnen testen. Op  weg met de trein richting Den Haag was het eindelijk raak, het regende ;-). Ongeveer 10 minuten voor het uitstappen pakte ik de regenbroek, die geen regenbroek is. Naast mij zat een mevrouw, ook met fiets. En de Rainlegs zorgde zelfs voor aanspraak. Ze wist me te melden dat ze ook al een tijdje in het bezit was van de Rainlegs. Ik vertelde haar dat ik de kleding mocht testen en direct zei ze: “zeg maar dat het hartstikke handig is, ook voor iemand die erg onhandig is”, bij deze.

Daarna de regenbui in. De legs zijn gemaakt van parachutestof, wat er voor zorgt dat het geen water doorlaat, maar ook lekker licht aanvoelt. En de belofte wordt waargemaakt. Even later kom ik met droge benen op mijn bestemming aan. Ik twijfel nog even of ik ze direct uit doe. Mijn vouwfiets zorgt normaal al voor lachende gezichten en reacties (“wat slim in de stad”), met de Rainlegs aan kom je helemaal over als iemand die overal op voorbereid is ;-). Bij binnenkomst direct verbaaste blikken, maar wel vol interesse (“Hoe werkt dat?:). Daarna doe ik ze demonstratief uit en vouw het pakketje (ik had nu geoefend) op en doe of er niks aan de hand is…

Wat mij betreft zijn de Rainlegs (zou een betere naam niet “NO rainlegs zijn 😉 een succes. Het geeft je ook een gevoel dat je op alles voorbereid bent. En je zou ze alleen al aantrekken om de verbaaste blikken te voeden. Het pakketje zit nu standaard onder de snelbinder van mijn vouwfiets….

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com