You are here: Home » Kindergadgets » De zoektocht naar de juiste kinderwagen

De zoektocht naar de juiste kinderwagen

geschreven door Constance

Krijg je binnenkort een baby? Dan moet je heel veel keuzes maken, of het nu gaat om wel of niet thuis bevallen, tot de inrichting en kleuren van de babykamer en welke box én kinderwagen moet je kopen.

Van buggy tot kinderwagen

Wat is nu handiger? Een buggy of een kinderwagen? Als je kiest voor een kinderwagen dan moet je er rekening mee houden dat je na ongeveer 6 maanden weer een nieuwe aanschaf kan gaan doen, want je baby is daarna uit de wagen ‘gegroeid’. Verder kan een kinderwagen een groot obstakel zijn, en neemt deze in een kleine gang of hal veel ruimte in. Verder is het vaak, in de meeste winkels, moeilijk manoeuvreren.

In een buggy kan jij lekker naar je kleine schat kijken en ook je baby neemt gelijk de hele omgeving in zich op. Verder is een buggy gemakkelijk in te klappen en neemt een stuk minder ruimte in.

Je kan uiteraard een kinderwagen én een buggy kopen, maar er zijn zgn. combiwagens te koop waarbij je het frame de basis; je kan dan de reiswieg na 6 maanden vervangen door buggybekleding. En kan je op het frame, met behulp van een adapter, een autostoeltje vastmaken.

Welke moet ik nemen?

Voordat je je aanschaf doet moet je, voor jezelf, een aantal zaken bedenken. En gaan jij en partner vaak samen op pad, dan moet ie voor jullie beiden geschikt zijn. Heb je genoeg (opberg)ruimte in je huis? Heb je een kleine of een grote auto, of helemaal geen auto en maak je daarom vaak gebruik van de bus of de trein. En ben je van plan met de kleine het vliegtuig op vakantie te gaan?

Een verstelbare duwstang is handig als jij en je partner niet even groot zijn, of als opa en/of oma ook regelmatig achter de buggy of kinderwagen zullen gaan lopen. Maak je regelmatig lange wandelingen let er dan op dat je de voorwielen kan vastzetten, want wendbare wielen zijn ideaal in de stad maar niet in het bos of op het strand.

Een opvouwbare kinderwagen is de oplossing voor iedereen die niet veel ruimte in huis heeft, en is ook heel handig in het OV. En heb je een kleine auto, dan bespaart een model met een adapter voor een autostoeltje ook weer ruimte en tijd.

Welk merk moet ik kiezen?

Ga je voor licht, klein, handzaam en moet je buggy gemakkelijk uitklappen; kies dan de Yoyo+ combiwagen van Babyzen want deze is heel compact en past zelfs in een bagagebak van een vliegtuig. Vind je een leuke print én handige accessoires belangrijk, hier blinkt Elodie Details in uit. Met behulp van een adapter kan je de Citylife combiwagen van Recaro ook gebruiken als autostoeltje. De Easywalker Harvey is eenvoudig aan te aanpassen als je meer dan 1 kind wilt vervoeren.

En voor iedereen die ‘out of the box’ buggy overweegt; de Doona Liki Trike is de meest compacte opvouwbare driewieler, fiets en buggy ter wereld. En de Liki Trike kan je gebruiken totdat je peuter 3 jaar oud is.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com