You are here: Home » IKEA » IKEA viert haar 75e verjaardag met de GRATULERA collectie

IKEA viert haar 75e verjaardag met de GRATULERA collectie

geschreven door Constance

Dit jaar is IKEA 75 jaar (en sinds 1978 in Nederland) en om dat te vieren wordt de GRATULERA limited edition gelanceerd. Dit is  een vintage collectie met daarin de iconen en favorieten van de afgelopen decennia, zoals de KLIPPAN bank, het LÖVBACKEN tafeltje (dit was ooit het 1e flatpack product van IKEA). En GRATULERA wordt op 3 verschillende momenten, dit najaar, gelanceerd.

Elke lancering staat voor een specifieke periode in de afgelopen 75 jaar: in september draait het om de 50-60’s, in oktober om de 70-80’s en in december om de 90-00’s. Maw. van veel donker hout en een klassieke uitstraling naar een periode met een speelse stijl met veel kleur, en daarna naar een natuurlijke en minimalistische uitstraling met Scandinavisch hout en grafische patronen.

De klassiekers uit het verleden zijn teruggebracht naar het heden en een aantal items hebben een update gekregen, zoals nieuwe namen, kleuren, materialen of functies. Zo is de KNÄSJÖ lamp, ontworpen in 1958, aangepast aan de huidige tijd met LED-lampen en nu verkrijgbaar in een strakke witte uitvoering. Ook de KLIPPAN bank, een van de eerste betaalbare banken, is in een nieuw jasje gestoken. De gewatteerde hoes uit de eighties is terug in de nieuwe kleuren felgeel, vuurrood en kobaltblauw.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com