You are here: Home » Accessoires » Return to Sender presenteert nieuwe collectie 2018/2019

Return to Sender presenteert nieuwe collectie 2018/2019

geschreven door Constance

Begin oktober lanceert Return to Sender haar nieuwe collectie voor 2018/2019. In het uitgebreide assortiment, onder andere ontworpen door de Nederlandse designers Kiki van Eijk en Jouelle Cuppen, ligt de nadruk op keuken & tafelen. Met 80 nieuwe producten worden er wereldwijd meer vrouwen ondersteund en biedt Return to Sender hen een kans op een betere toekomst. De collectie van Return to Sender, een initiatief van Katja Schuurman, is onder verdeeld in 3 verschillende thema’s, elk met een eigen uitstraling.

Rust en eenvoud maken het thema ‘Love nature’, ontwikkeld uit liefde voor de natuur. Denk daarbij aan duurzame materialen, zachte aardetinten met veel groen en eenvoudige vormen. ‘A colourful story’ kenmerkt zich door uitbundige kleuren en prints: een bombarie aan gezellige, levendige producten die door speelse vormen en een mix van materialen op zichzelf staan. Het thema ‘Surprising design’ laat vooral vernieuwende ontwerpen zien. Hier wordt ‘out of the box’ geëxperimenteerd met materialen en vormen, speels maar toch gestileerd. Vriendelijk, origineel en grafisch design.

De Nederlandse ontwerper Kiki van Eijk, bekend van haar designs voor onder anderen Hermes, MOOOI en Haagen-Dazs, heeft voor de nieuwe collectie een aantal prachtige producten ontwikkeld. Tijdens het proces liet Kiki zich inspireren door de kleuren van pauwen en de ‘bindi’, een gekleurde stip op het voorhoofd. Haar coproductie met vrouwen in Bangladesh heeft geleid tot eigentijds en kleurrijk keukentextiel dat in elke Nederlandse keuken past.

Ook designer Jouelle Cuppen heeft voor Return to Sender haar handen uit de mouwen gestoken. Haar kracht ligt in haar oneindige creativiteit en de snelheid waarmee ze haar ideeën op papier zet. Jouelle is in India met verschillende producenten aan de slag gegaan. Met één van hen ontwierp zij een bijzondere waterkaraf met bijpassend glas, gemaakt van gerecycled materiaal. Naast glaswerk heeft Jouelle ook vrolijke jute mandjes en een jute vloerkleed ontworpen.

En dit jaar wordt het assortiment van de porseleinen ‘two colour cups’ van designer Laura de Monchy aangevuld met porseleinen espressokopjes, bakjes en kandelaars. Al deze producten zijn handgemaakt, waardoor momenteel meer dan 200 maaksters hun familie kunnen ondersteunen. Daarnaast bestaat de nieuwe collectie uit houten dienbladen, kandelaars, theelichten en een fruitmand uit India en vilten onderzetters uit Nepal. Ook woonartikelen als een spiegel, lamp, kussens, opbergers en symbolische kaarsen maken deel uit van het nieuwe assortiment, handgemaakt door vrouwen uit India, Nepal en Indonesië. Kantoorartikelen als notitieboekjes, postkaarten en opbergdozen komen ook uit Nepal. Deze producten zijn gemaakt van lokta-papier: een omvangrijk productieproces waarbij het artikel door de handen van minstens honderd maaksters gaat. In India zijn met veel liefde armbanden vervaardigd, ingelegd met gekleurde stukjes hout. Zo wordt Return to Sender ook buitenshuis meegedragen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com