You are here: Home » Keuken » Het Nieuwe Kookboek is jarig en wordt 70 jaar!

Het Nieuwe Kookboek is jarig en wordt 70 jaar!

geschreven door Constance

Hoera! Het Nieuwe Kookboek bestaat dit jaar maar liefst 70 jaar. En dit is een bijzonder jubileum, echt iets om trots op te zijn. Het boek is in 1948 verschenen en heeft inmiddels al een 40e druk op haar naam staan. De inspirator hiervan, H.Toors denkt op 97-jarige leeftijd nog steeds actief mee op culinair gebied.

In Het Nieuwe Kookboek (ofwel Het Basiskookboek voor iedere keuken) vind je meer dan 1.000 recepten met een grote variatie: traditioneel en modern en uit eigen land en internationaal. De recepten worden stap-voor-stap beschreven met de ingrediënten in de volgorde van de bereiding. Hierdoor is het boek ideaal voor iedereen die wil leren koken, en het boek wordt dan ook veel gebruikt bij beroepsopleidingen. Maar ook voor de meer ervaren kok geeft het boek veel ideeën voor nieuwe variaties.

Inmiddels zijn de recepten aangepast aan de nieuwe kooktrends en inzichten op het gebied van voedingsmiddelen en is, vanaf de 38e druk, de omslag van zestig jaar geleden weer (her)gebruikt. Deze wil jij toch ook in je keuken hebben staan?

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com