Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • IKEA lanceert haar nieuwste SOMMAR collectie IKEA lanceert haar nieuwste SOMMAR collectie
  • De feestdagen IKEA collectie De feestdagen IKEA collectie
  • Oktober woonmaand; Theatraal & bloemenrijk najaar bij IKEA Oktober woonmaand; Theatraal & bloemenrijk najaar bij IKEA
  • IKEA viert haar 75e verjaardag met de GRATULERA collectie IKEA viert haar 75e verjaardag met de GRATULERA collectie
  • Met de nieuwe IKEA items creeër je ruimte in huis Met de nieuwe IKEA items creeër je ruimte in huis
  • Ga je trouwen? De bekende blauwe IKEA Frakta tas helpt Ga je trouwen? De bekende blauwe IKEA Frakta tas helpt
wonen

Tom Dixon ontwerpt samen met IKEA de bank DELAKTIG

IKEA en Tom Dixon lanceren een bank die breekt met alle conventies in de traditionele meubelindustrie: DELAKTIG. Ze noemen het zelf een open source ‘platform for living’. Bank DELAKTIG (verkrijgbaar vanaf februari 2018) doet namelijk precies wat jij wilt.

De basis van de bank, een lichtgewicht aluminium frame, is als een blank canvas dat je keer op keer helemaal naar eigen wens kunt inkleuren. Voeg eenvoudig componenten als een armleuning toe, breid uit met accessoires als een bijzettafel of een lamp, wissel van bekleding en begin weer helemaal opnieuw.

Het leven thuis verandert. We leven in kleinere ruimtes, verhuizen vaker en de samenstelling van gezinnen verandert. Wat betekent deze onvoorspelbare manier van leven voor een traditioneel meubel als een bank? Dat is het uitgangspunt van de samenwerking tussen IKEA en Tom Dixon. Het woonwarenhuis en de ontwerper wilden een flexibel platform creëren dat zich moeiteloos aanpast aan nieuwe situaties en activiteiten.

Volgens Tom Dixon is DELAKTIG absoluut geen statisch product Waar traditionele banken bestaan uit veel hout en spaanplaat, is het frame van DELAKTIG gemaakt van geëxtrudeerd aluminium waarin 40 procent gerecycled materiaal verwerkt is. Het duurzame materiaal is niet alleen mooi, maar ook lichtgewicht en sterk.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?