You are here: Home » IKEA » Tom Dixon ontwerpt samen met IKEA de bank DELAKTIG

Tom Dixon ontwerpt samen met IKEA de bank DELAKTIG

geschreven door Constance

IKEA en Tom Dixon lanceren een bank die breekt met alle conventies in de traditionele meubelindustrie: DELAKTIG. Ze noemen het zelf een open source ‘platform for living’. Bank DELAKTIG (verkrijgbaar vanaf februari 2018) doet namelijk precies wat jij wilt.

De basis van de bank, een lichtgewicht aluminium frame, is als een blank canvas dat je keer op keer helemaal naar eigen wens kunt inkleuren. Voeg eenvoudig componenten als een armleuning toe, breid uit met accessoires als een bijzettafel of een lamp, wissel van bekleding en begin weer helemaal opnieuw.

Het leven thuis verandert. We leven in kleinere ruimtes, verhuizen vaker en de samenstelling van gezinnen verandert. Wat betekent deze onvoorspelbare manier van leven voor een traditioneel meubel als een bank? Dat is het uitgangspunt van de samenwerking tussen IKEA en Tom Dixon. Het woonwarenhuis en de ontwerper wilden een flexibel platform creëren dat zich moeiteloos aanpast aan nieuwe situaties en activiteiten.

Volgens Tom Dixon is DELAKTIG absoluut geen statisch product Waar traditionele banken bestaan uit veel hout en spaanplaat, is het frame van DELAKTIG gemaakt van geëxtrudeerd aluminium waarin 40 procent gerecycled materiaal verwerkt is. Het duurzame materiaal is niet alleen mooi, maar ook lichtgewicht en sterk.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Mieke van der Wal 28 april 2018 - 18:48

Prachtig ontwerp in haar eenvoud. De eerste kennismaking in @volkskrantmag
Het ontwerp in relatie tot de kleurencombinatie sprak mij aan. Kon deze combi niet vinden op Ikea website

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com