You are here: Home » Ladygadgets » Samsonite & Vodafone introduceren het bagagesysteem Track&Go

Samsonite & Vodafone introduceren het bagagesysteem Track&Go

geschreven door Constance

Een van de minst leuke dingen die je kan overkomen, tijdens je vakantie of zakentrip, is dat je koffer zoek is. En Samsonite komt je hierbij te hulp en is dit koffermerk een samenwerking aangegaan met Vodafone en hebben ze gezamenlijk Track&Go verder ontwikkeld.

Track&Go is een apparaat dat in je bagage of business tas geplaatst kan worden en gemakkelijk en persoonlijk kan worden gevolgd door de eigenaar van de tas of koffer en heeft Vodafone Narrowband-IoT (NB-IoT) toegevoegd als extra optie. Deze technologie biedt een langere levensduur voor de batterij en een groter bereik. Vodafone en Samsonite zijn enthousiast over de voordelen die de NB-IoT-technologie met zich kan meebrengen. De technologie maakt het mogelijk dat een nieuwe generatie van telemetrie tags wordt ontwikkeld die minder storend en meer efficiënt zijn en die minder vermogen gebruiken waardoor kleine batterijen met een langere levensduur gebruikt kunnen worden.

De Track&Go oplossing is gebaseerd op twee principes: proximity alerts en geolocatie. Dankzij de proximity alerts integratie ontvang je direct een waarschuwing op je smartphone als je koffer tijdens de reis buiten je bereik is. Dit stelt je in staat om je bagage achter te laten in de daarvoor bestemde ruimte en zonder stress kunt genieten van je reis, bijvoorbeeld in de trein. Deze nieuwe ‘proof of concept’ test met NB-IoT biedt toekomstige mogelijkheden voor geolocatie. Dit zou het mogelijk maken om al je waardevolle spullen te volgen, waar en wanneer dan ook en dit houdt in dat, als je je tas of koffer verliest, je de huidige locatie kan zien en word je voorzien van de nodige contactgegevens om je spullen terug te krijgen, indien nodig.

Aangezien de technologie voortdurend verandert, zal Samsonite het onderzoek en ontwikkelingen van gebruiksgerichte oplossingen en nieuwe technologieën voortzetten. Dit zal de reisbranche helpen om verloren koffers en tassen terug te krijgen, evenals het verbeteren van de reiservaring. Sinds de reisbranche zeer gevoelig is voor veiligheid en beveiliging, is het Samsonite’s primaire intentie om compatibel te zijn met alle voorschriften van de luchtvaartmaatschappijen terwijl het betrouwbare oplossingen voor de consument brengt.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com