You are here: Home » IKEA » IKEA Nordmann Kerstboom voor 1 piek actie

IKEA Nordmann Kerstboom voor 1 piek actie

geschreven door Constance

Net als de afgelopen 5 jaar heeft IKEA ook dit jaar weer de ‘Kerstboom voor één piek’-actie bij alle Nederlandse IKEA winkels en ook dit jaar schenkt IKEA 1 euro van iedere verkochte kerstboom aan Natuurmonumenten. Zij besteden deze donatie aan natuurprojecten in de omgeving van de dertien IKEA winkels in Nederland. Vorig jaar bracht de actie een recordbedrag op van ruim 85 duizend euro. De actie loopt tot woensdag 14 december 2016.

ikea

Hoe werkt de actie precies? Je betaalt voor je Nordmannboom 20 euro en je krijgt daarvoor een IKEA cadeaupas met een waarde van euro 19. De pas is geldig van maandag 9 januari tm 5 februari 2017. De kerstbomen zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

En dit zijn de 13 natuurprojecten van 2016:

Groningen; Het geheim van de Onlanden. Een spannende leerzame speurtocht voor kinderen waarmee zij de geheimen van natuurgebied de Onlanden ontdekken.
Duiven; Planten karakteristieke bomen op de Landgoed de Bijvanck. Op landgoed de Bijvanck worden nieuwe karakteristieke bomen (doolbeuk en kleine beuk) geplant op plaatsen waar die vroeger ook stonden.
Delft; Speelnatuur en Weidevogel-infocentrum in polder Schieveen. Creëren van speelnatuur en weidevogel-informatiecentrum bij boerderij OERRR in de polder Schieveen.
Barendrecht; nieuwe essen op natuureiland Tiengemeten. Het vervangen van slecht groeiende essen door jongen essen op natuureiland Tiengemeten.
Amsterdam; Broedplaats voor de zwarte stern in het Naardermeer. Het geschikt maken van het Naardermeer als broedplaats voor de zwarte stern door het verwijderen van aantal jonge berken.
Amersfoort; Metamorfose voor uiterwaarden Eemland. Inzaaien van een bloemrijk mengsel in de afgegraven uiterwaarden van Eemland.
Utrecht; Spannende steiger Haarzuilens. Realiseren van een steiger voor kinderen aan het ‘Natte Laand’, het waterbeleefpad op landgoed Haarzuilens. Hier kunnen kinderen waterbeestjes vangen.
Haarlem; Lange Lindelaan op landgoed Beeckestijn. Op buitenplaats Beeckestijn wordt de lange hoofdlaan met lindes in ere hersteld.
Heerlen; Dierenkijkplek Brunssummerheide. Het creëren van een nieuwe dierenkijkplek die voor iedereen toegankelijk is en het opknappen van de bijenstal.
Eindhoven; Comfortabel genieten op De Plateau. Vervangen van oude zitbanken in natuurgebied De Plateaux.
Breda;  Zonnebank voor de salamander. Door het verwijderen van struiken kan de zon straks weer in het water schijnen waardoor alle amfibieënkunnen genieten van de warmte.
Hengelo; Plaggen voor het Gentiaanblauwtje. Rondom de Klokjesgentiaan worden stroken heide geplagd waardoor het zaad goed kan ontkiemen. Hierdoor kan de vlinder gentiaanblauwtje haar eitjes goed afzetten.
Zwolle; Voedertafel XXL op Sallandse Heuvelrug. Zes kleine akkertjes op de grote hei van de Sallandse Heuvelrug worden ingezaaid met granen en kruiden als foerage voor insecten en vogels.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com