You are here: Home » Eten & koken » Koken met Villa Massa Limoncello

Koken met Villa Massa Limoncello

geschreven door Constance

In zeer korte tijd is de heerlijke Italiaanse citroenlikeur Villa Massa Limoncello een favoriet (zomers) drankje geworden, in Nederland. Villa Massa Limoncello  wordt gemaakt volgens een traditioneel Italiaans familierecept uit 1890. Hierbij wordt exclusief gebruik gemaakt van de beste citroenen uit Sorrento, deze danken hun smaak aan het milde klimaat, de vruchtbare vulkanische bodem en de traditionele manier waarop de boomgaarden worden verzorgd. De schil, vol essentiële oliën, is het geheim van de ongekende kwaliteit en de unieke zachte smaak. Je kunt Villa Massa ook perfect mixen als een cocktail met tonic en basilicum of als aperitief met champagne.

villa massa

 

Maar wist je dat ook heerlijke dessert kan maken met Villa Massa? En daarom geef ik, speciaal voor Pasen, 2 heerlijke recepten, nl. Villa Massa Tiramisu en Cheesecake al Limoncello. (LET OP: in de recepten zit alcohol, dus alleen geschikt als je ouder dan 18 jaar bent.)

villa massa recepten

Villa Massa Tiramisu

Ingrediënten;

 • 500 gram Mascarpone
 • 4 Eidooiers
 • 80 gram Vanillesuiker
 • Schil van 1 citroen
 • 2 Eiwitten
 • 200 gram Lange Vingers
 • 75 ml Villa Massa Limoncello
 • 3 kleine sinaasappels
 • Pure chocolade schaafsel
 • Cacaopoeder

 

Knijp de sinaasappels uit en meng het sap met de Villa Massa Limoncello. (De hoeveelheid kan worden aangepast naar eigen voorkeur.) Voeg hier als laatste de geraspte citroenschil aan toe. Klop de eidooiers met de suiker tot een romige eenheid, voeg de mascarpone toe en meng deze goed. Klop de twee eiwitten op en bedek de bodem van de tiramisu kommetjes met de lange vingers, besproei de biscuits snel met het mengsel van sinaasappelsap en de citroenlikeur. Zorg ervoor dat de koekjes niet te zacht worden. Bedek deze laag koekjes met een klein gedeelte van het mascarpone mengsel. Plaats een tweede laag van biscuits en herhaal dezelfde wijze. Eindig met het mengsel van mascarpone. Bestrooi als laatste met cacaopoeder en versier royaal met chocolade schaafsel. Het toetje dient (ijs)koud geserveerd te worden.

cheesecake

CHEESECAKE AL LIMONCELLO

Ingrediënten

Korst:

 • 75 gram gesmolten boter
 • 150 gram verkruimelde crackers
 • 75 gram vanille wafels of hazelnoot koekjes
 • 2 eetlepels suiker

Beslag:

 • 135 gram roomkaas
 • 300 gram suiker
 • 4 eetlepels meel
 • 1/4 eetlepel zout
 • 1/2 eetlepel citroenschil
 • 4 eieren
 • 120 ml Villa Massa limoncello

Topping; 

 • 480 ml zure room
 • 50 gram suiker
 • 1 theelepel Villa Massa limoncello

Instructies

Korst: Kruimel de koekjes, mix dit met de verkruimelde crackers en de gesmolten boter. Verdeel de mix over de bodem van een springvorm van 22 cm en maak de randen van de bodem ongeveer 2,5 cm hoog.

Beslag: Klop de roomkaas en suiker samen tot een gladde massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop het beslag zachtjes, zodat het beslag zo luchtig mogelijk blijft. Voeg hierna de laatste 2 ingrediënten toe. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart voor ongeveer een uur op 180 °C, totdat het midden enigszins stevig is.

Topping: Haal de taart uit de oven en laat het 10 minuten rusten. Mix de zure room, de suiker en de  Limoncello samen en verdeel dit gelijkmatig over de bovenkant van de taart. Bak de taart nog 10 minuten, haal deze hierna uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat de taart nog minstens een halve dag afkoelen in de koelkast.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com