Design on Stock Aikon Loungebank

Japans productiesysteem

Design on Stock is een nog jong designlabel. Dennis Goethals lanceerde dit merk in 2009 naar aanleiding van de lange levertijden en ingewikkelde productielijnen waar hij bij andere meubelfabrikanten tegenaan liep. Door een een meubelfabriek in eigen land op te richten en het gehele productieproces in eigen beheer te nemen, zette hij de designbranche op z’n kop. Het concept van Design on Stock is gebaseerd op een efficiënt, Japans productiesysteem. In tegenstelling tot andere fabrikanten wacht Design on Stock niet met draaien tot een minimum aantal orders binnen is, maar produceren zij iedere bank direct en individueel. Door de exacte onderdelen bij lokale leveranciers te bestellen op het moment dat je ze nodig hebt, kun je de voorraad klein houden. Op die manier bespaar je kosten en kun je je klanten op korte termijn een prachtige designbank tegen een betaalbare prijs leveren.

Design on Stock Bloq bank

Made in Holland

Zoals gezegd worden de onderdelen van Design on Stock banken besteld bij lokale leveranciers, oftewel van Nederlandse bodem. Dit spreekt klanten niet alleen enorm aan, maar is natuurlijk ook heel praktisch. De producten leggen een relatief korte afstand af en kunnen maar liefst twee keer per week geleverd worden. Zo kan jouw aankoop snel in elkaar worden gezet. De afwerking van de onderdelen, zoals het op maat knippen van de meubelstoffen, gebeurt in de Waalwijkse fabriek van Design on Stock. Ook wordt het houten frame van de bank daar van schuimrubber voorzien. De gehele productielijn vindt dus plaats in eigen land. Bovendien komen alle vijf de ontwerpers uit Nederland. Het stempel ‘Made in Holland’, wat op iedere bank van Design on Stock staat, is dus meer dan terecht.

Onderdelen Bloq bank

Design on Stock: snel en speciaal

Design on Stock onderscheidt zich van andere designmerken en meubelfabrikanten doordat zij altijd alle stoffen en leersoorten op voorraad hebben. Terwijl de gemiddelde levertijd van meubels varieert van tien tot twaalf weken, kun je bij Design on Stock al binnen twee weken op je nieuwe bank neerploffen. Afhankelijk van de grootte van je gezin en woning, kun je ieder model bank in verschillende afmetingen en vormen bestellen. Zo kun je kiezen voor een 2½-zitsbank, 3-zitsbank, 4-zitsbank of zelfs 5-zitsbank. Wil je er een enkele of dubbele armleuning bij? Of heb je liever een chaise longue of dormeuse om lekker languit te liggen? Neem bijvoorbeeld de Design on Stock Bloq bank. Met dit model is alles mogelijk!

Design on Stock Bloq bank

Bovendien biedt Design on Stock voor iedere bank een keuze uit de mooiste soorten leer en kwaliteitsstoffen. Alle bekleding is geschikt voor intensief woongebruik en in vele kleuren verkrijgbaar. Ga jij voor een bescheiden wit, zwart of grijs model? Of wordt het een Design on Stock Heelz bank in knaloranje, kersenrood of turquoise?

Design on Stock Heelz bank

Accessoires on Stock

Bij je nieuwe bank mogen de juiste accessoires natuurlijk niet ontbreken. Design on Stock maakt het je met het Slide dienblad wel heel gemakkelijk om lekker te relaxen op de bank! Deze stijlvolle oplossing schuif je gemakkelijk over de chaise longue of een bijpassende poef.  Elke serie van Design on Stock heeft namelijk een ‘eigen’ voetenbank. Deze zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar, zoals 102 x 60 cm en de vierkante variant van 102 x 102 cm.

Design on Stock Slide dienblad

Op zoek naar een vrolijke noot in huis? Kijk dan eens naar de BimBom kruk. Het grappigste lid van de Design on Stock familie is ontworpen door Roderick en Claire Vos en komt volgens hen regelrecht uit het circus. De Bimbom kruk is gevoerd met schuim en heeft vier pootjes. Uiteraard kun je zelf beslissen of je hem in een zoete kleur bestelt of een prachtige lederen versie uitzoekt.

Design on Stock BimBom kruk

Tot slot mag het nog-meer-comfort-biedende Lounge rugkussen van Design on Stock niet ontbreken op jouw Aikon Lounge bank. Ga je voor dezelfde kleur als de bank of juist een contrasterende tint? Wordt het een stoffen kussen of eentje van gladleer? Wij zijn benieuwd!

Design on Stock Aikon Lounge rugkussen

Gaaf zijn ze hè, die banken van Design on Stock! Deze puur Hollandse designproducten kun je onder andere bekijken bij woonwinkel Flinders in Zaandam. Je kunt er maar liefst drie verschillende modellen uitproberen en je laten informeren over alle combinaties die mogelijk zijn. Wie weet staat de bank van jouw dromen ertussen!

Design on Stock banken bij Flinders