You are here: Home » Designers » Verouderde of vintage stoffen

Verouderde of vintage stoffen

geschreven door Constance

Veroudering van stoffen? Daarbij denk je aan slijtage!

Productdesigner, Marijn van Berge Henegouwen,  heeft hier een eigen visie over. Op haar website las ik over haar passie voor stoffen en hoe een verouderingsproces daar een bijzondere meerwaarde aan geeft. Dit gegeven heeft ze vertaald in een serie stoffen die zo zijn geweven dat de stoffen door tijd, licht of lucht langzaam (of juist snel) verouderen.

Zij maakt o.a. gebruik van oplosbare garens. Deze stof ‘Evaporate’ is geweven van katoen, linnen en Vanish Extra Aqua oplosbare garens. Door de stof te wassen verdwijnen bepaalde stukken en laat dat nou juist de bedoeling zijn! (Foto 1)

Evolve foto 1

De stof ‘Alter’ is geweven met katoen, linnen en Gutermann sulky solar garen en veroudert door de stof in het zonlicht te plaatsen. (foto2)

Alter foto 2

‘Evolve’ is een stof geweven met zilver. Zilver verandert door zwaveloxide. Plaats deze stof in een ruimte bij een haard of in de keuken en het zilver wordt donkerder, uiteindelijk zelfs zwart. (foto 3)

Evaporate foto 3

Op haar website zijn de stoffen te koop per meter maar tijdens de Dutch Design Week in oktober kun je ze ‘ life’ bekijken. Ik ga zeker kijken!

Lizette, De InterieurTipgever styliste Regio Zuid Holland

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com