You are here: Home » Slaapkamer » Is een waterbed gezond voor mijn lichaam?

Is een waterbed gezond voor mijn lichaam?

geschreven door Constance
waterbed

Het antwoord op deze vraag is: ja. Wanneer je in een waterbed slaapt, slaap je op een ontspannen manier die ervoor zorgt dat je dag in dag uit uitgerust op zult staan. Niet voor niets dat waterbedden duizenden jaren geleden al gebruikt werden door de Perzen. Maar waarom is een waterbed dan zo gezond voor het lichaam? Op deze vraag geef ik hieronder antwoord.

waterbed

Perfecte ondersteuning van het lichaam

Eigenlijk is een waterbed niets meer dan een matras gevuld met water. Dit met water gevulde matras zorgt er wel voor dat je lichaam op een perfecte manier ondersteund wordt. In tegenstelling tot een ‘normaal’ matras vormt een waterbed zichzelf namelijk naar de contouren van je lichaam. Dus niet alleen de punten die verder uitsteken. Deze gelijkmatige ondersteuning zorgt ervoor dat veel lichamelijke klachten, waaronder rugklachten, voorkomen kunnen worden.

Dit zorgt er ook voor dat een waterbed perfect is voor zwangere vrouwen. Waar iemand die zwanger is tegen het einde van de zwangerschap niet weet hoe ze moet gaan liggen, heb je daar in een waterbed totaal geen last van.

De bloedsomloop wordt niet gehinderd

Doordat je lichaam op een gelijkmatige manier ondersteund wordt, worden storende drukpunten voorkomen waardoor je bloedsomloop niet meer gehinderd wordt. Bij een standaard matras is dit niet het geval, waardoor er knellende punten in je bloedsomloop ontstaan. Met als gevolg dat je gaat draaien en woelen in je slaap, waardoor je nachtrust hevig wordt verstoord. Doordat in een waterbed de bloedsomloop niet wordt gehinderd, zul je minder draaien, dus meer uitgerust zijn.

Lichamelijk én psychisch ontspannen

De warmte van een waterbed zorgt voor zowel lichamelijke als psychische ontspanning. Dit komt omdat de warmte ervoor zorgt dat je spieren helemaal ontspannen. Wat ook weer zorgt voor een betere doorbloeding. Hierdoor gaan je spieren zichzelf herstellen, waardoor je in de ochtend minder stijf zult zijn. De perfecte ondersteuning, gecombineerd met de regelbare warmte, zorgen voor verlichting van de pijn. Ideaal dus wanneer je last hebt van reuma.

Voor de aanschaf van een waterbed ga je het beste naar één van de specialistische partijen zoals Waterbeddenmarkt.nl, waar een professionele medewerker je graag van dienst is en je kan adviseren over het beste matras in jouw situatie.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com