You are here: Home » Design meubels » Design trends uit Stockholm

Design trends uit Stockholm

geschreven door Constance
Wrong for HAY

Het is al weer even geleden, maar de designbeurs Stockholm (februari 2014) is een waar fenomeen geworden. Ik herinner me nog dat ik een paar jaar geleden de beurs bezocht. Het was toen niet meer dan een klein halletje met hier en daar wat standjes. Vooral schattig om te zien en prima om nieuwe merken te spotten. Heden ten dage is de Stockholm Furniture & Light Fair een begrip geworden. Niet alleen is het fantastisch om Stockholm zelf te bezoeken, ook de beurs heeft veel te bieden.

HAY Design
HAY Design was uitdrukkelijk aanwezig in Stockholm. Vooral de nieuwe collectie van Sebastian Wrong, Wrong for HAY kreeg de nodige aandacht. De collectie is groot en bestaat uit stoelen, tafels, barkrukken, spiegels, kussens en kapstokken. Hay breidt hiermee haar (toch al grote) assortiment fors uit.

Wrong for HAY

Ook de HAY Copenhague serie werd getoond en is werkelijk prachtig qua ontwerp en afwerking. Deze tafel kan prima dienen als werkplek aan huis.
Hay Copenhague

Tom Dixon
Dat de beurs internationale allure heeft gekregen blijkt wel uit het feit dat merken als Vitra en Tom Dixon hun nieuwe producten laten zien. Tom Dixon die vooral bekend is om haar prachtige hanglampen weet de bezoeker meer dan te imponeren. Zo zijn de beat lights er sinds dit jaar ook in messing. Ze schijnen je tegemoet.
Tom Dixon Beat Lights

Tom Dixon cell wandlamp
De Cell wandlamp is heel verfijnd gemaakt en zal prachtig staan in de hal of op het toilet (als je je dat kunt veroorloven).

Tom Dixon Accessoires
De Eclectic serie van Tom Dixon herbergt ware kunstvoorwerpen. Deze messing schalen worden met de hand gemaakt waardoor ze allemaal uniek zijn. Gebruik ze als fruitschaal of gewoon als kunstvoorwerp voor in de kast.

Lightyears
Een typisch Deens merk is het lampenmerk Lightyears. Het merk is bekend geworden met haar Caravaggio lampen. Recent is de Oriënt lamp toegevoegd aan de collectie. Gemaakt van koper en rozenhout, past deze hanglamp helemaal in de trend. Op de achtergrond zie je ook de Pharaoh lamp. Van een heel ander kaliber (glas), maar ook de moeite waard.

Lightyears Orient lamp

Weird design in Stockholm
Waren er dan enkel internationale merken vertegenwoordigd op de beurs? Gelukkig niet. Er zijn genoeg lokale pareltjes te vinden die opvallen en verrassen. Hieronder volgen enkele voorbeelden.
Weird design

stoel

massive chair

Of deze prachtige local met baard die een hangend babybedje heeft gemaakt. Hij had er nog geen retailer voor gevonden… wie biedt zich aan?
Local hero
Of deze bijzondere, kinderlijke lamp:
New design

Samengevat is een bezoek aan de Stockholm beurs meer dan de moeite waard. De beurs herbergt dezelfde merken als in Keulen. Alleen is de presentatie wat aantrekkelijker en heeft de stad veel meer te bieden. Dus als je het mij vraagt, dan is van de designbeurzen in Parijs, Keulen en Stockholm de laatste verreweg mijn favoriet. Ik ben benieuwd naar jullie eigen ervaringen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com