You are here: Home » Meubels op maat » De pro’s en cons van meubels op maat

De pro’s en cons van meubels op maat

geschreven door Constance
kasten op maat

Naast het kiezen voor standaard meubelen is het tegenwoordig ook heel normaal om te kiezen voor meubels op maat. En voor deze maatwerk meubels hoef je tegenwoordig niet eens meer bij een heuse speciaalzaak te zijn. Het is tegenwoordig zelfs bij de Ikea mogelijk om een kast helemaal naar eigen smaak en wensen in te richten en te stylen. Om jou een gedegen keuze te kunnen laten maken tussen standaard meubels en meubels op maat, hieronder de pro’s en cons van maatwerk meubels.

De pro’s

Laten we zoals altijd maar beginnen met het positieve. Maatwerk meubels bieden namelijk een heleboel voordelen ten opzichte van de standaard kast die je bijvoorbeeld op de meubelboulevard koopt. Welke dat zijn? Dat lees je hier:

  • Het allergrootste voordeel van maatwerk meubels is natuurlijk dat ze beter passen in je interieur dan welke standaard variant dan ook. Heb je in je woning te maken met lastige hoeken, een schuin dak of weinig ruimte, waardoor standaard gewoon onmogelijk is, dan biedt maatwerk de uitkomst. Alle ruimte in je woning wordt dus echt ten volste benut.
  • Het aantal mogelijkheden op het gebied van maatwerk is ook enorm. Welke stijl en welke kleur je ook wenst: het is bijna altijd mogelijk. Hierdoor kan ook een nieuwe tafel of kast prima aansluiten op de rest van je meubilair en inrichting. Wanneer je bijvoorbeeld voor STIJL kasten op maat kiest, heb je de keuze uit kasten met openslaande deuren, inbouwkasten en schuifdeurkasten. En die laatste is weer perfect toe te passen in een kamer waarin ruimtegebrek centraal staat.
  • De meest voorkomende vorm van meubels op maat is natuurlijk de welbekende inloopkast. En wat is er leuker dan een inloopkast die helemaal ingedeeld is zoals jij het wenst? Heb je veel schoenen? Houd daar dan rekening mee. Heeft je partner veel maatpakken? Zorg dan voor genoeg hangruimte. Zoals je ziet: alles is mogelijk

kasten op maat

De cons van maatwerk

Alhoewel het aantal voordelen van maatwerk groter is dan het aantal nadelen, zijn er wel wat nadelen te benoemen:

  • Een veelgehoord nadeel van maatwerk zijn de kosten. Maatwerk wordt namelijk meestal direct geassocieerd met duur. En natuurlijk is een speciaal voor jou op maat gemaakt meubelstuk duurder dan die ene die je standaard. Het is dus belangrijk om vooraf goed tegen elkaar af te wegen of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Houd wel in gedachten dat een maatwerk kast altijd aan je wensen voldoet, wat de hogere kosten over het algemeen draagbaar maakt.
  • Bij maatwerk meubelen komt een heleboel kijken. Waar je een standaard meubelstuk zelf in de winkel aanschaft en deze geleverd wordt op het afgesproken tijdstip, duurt het proces bij maatwerk een stuk langer. Doordat het aantal mogelijkheden zo groot is, gaat er meestal wat tijd overheen om een correcte prijs op te maken, die aan jouw wensen voldoet en binnen je budget past. En omdat alles op  maat gemaakt wordt, is de oplevertermijn vaak ook wat langer. Maak hierover dan ook concrete afspraken met de partij waarmee je in zee gaat. Wanneer je kiest voor De Graaf om je meubels op maat te laten maken, ben je verzekerd van een geschikte partij.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com