You are here: Home » Verlichting & lampen » Warm LED licht bestaat

Warm LED licht bestaat

geschreven door Constance

Calex Pearl ledlamp_aan

De spaarlamp bestaat al een tijdje, maar de meeste mensen vinden het licht van deze lamp niet prettig. Zelfs de lampen, die onder de noemer “warm licht” worden verkocht, hebben toch de nare gloed van de ouderwetse TL-lamp. Zij wel energie zuinig(er). Ook de kooldraadlamp is nog te koop en wordt vaak gebruikt in armaturen, waarin je de lichtbron (= gloeilamp) ziet zitten. Maar energiezuinig zijn deze lampen niet.

Voor wie van mooi warm licht, zoals van de kooldraadlamp houdt, maar ook rekening met het milieu wil houden, heeft Calex nu een sfeervolle ledlamp ontwikkeld. De Calex Pearl ledlampen zijn te koop in 0,9 en 1,4 watt. Dit komt ongeveer overeen met 15 en 25 watt van de ouderwetse gloeilamp.

Ze zijn er met een kleine (E14) en een grote (E27) fitting, dus geschikt voor elke armatuur, waar een ouderwetse gloeilamp in past.De lampen zijn er in de bekende kogelvorm, maar ook in de kaarsvorm en in de kaarstip. De laatste twee zijn bijzonder geschikt voor mooie kroonluchters, waar geen mooie spaarlamp voor te koop was.

Warme ledlampen

In aanschaf is de lamp niet heel duur en alom te koop, o.a. bij Kwantum, maar ook bij lampenzaken. En toch ook wel leuk om te melden, dat Calex een Nederlands merk is:

Vind je het lastig om je verlichting goed in orde te krijgen? De InterieurTipgever geeft ook verlichtingsadvies!

Ingrid Gommers, InterieurTipgever regio West-Brabant en Zeeland

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?