You are here: Home » Columns » Lichtadvies, wat geen echt lichtadvies is…

Lichtadvies, wat geen echt lichtadvies is…

geschreven door Constance

licht

Het was een moeilijke opdracht die ik in eerste instantie als makkelijk inschatte.

Een klant…vrouw… heeft een zijraam in haar woning en via dit raam kijkt zij uit op de woning van de buurman die al jaren geen onderhoud aan zijn woning pleegt. Geen mooi uitzicht dus. Er komt  erg veel zonlicht via dat raam naar binnen. Daar waar de meeste mensen blij zijn met zoveel licht was het hier inderdaad (te) veel. Mevrouw wilde geen zonwering aan de binnen- en buitenkant omdat haar kozijn zowel aan de boven- als onderzijde een beetje gebogen loopt. Het is inderdaad een prachtig kozijn. Maar wat dan…?

Alles wat je ervoor hangt zorgt ervoor dat het de mooie vorm van het raam teniet doet. Uiteindelijk heb ik het voorstel gedaan om lichtgeel glas-in-lood op maat te laten maken voor dit raam. Mevrouw had dit eerst niet in haar hoofd omdat het een modern interieur betreft en het volgens haar niet zou passen maar na een aantal keer een paar glasstalen tegen het raam gezet te hebben zag zij het voordeel van het zachte licht wat naar binnen scheen.

Toen wilde ze 1 grote ruit in zachtgeel maar daar heb ik (gelukkig) een stokje voor kunnen steken. Zij wilde 1 raam omdat het volgens haar beter zou passen bij haar strakke interieur terwijl ik van mening was dat het teveel naar de jaren 70 zou neigen. Uiteindelijk is zij akkoord gegaan met het glas in lood en afgelopen week is het geplaatst. Het is werkelijk prachtig geworden.

Wat mij zelf ook verbaasde is dat het uitzicht geen issue meer is. Daar waar je eerst door het raam keek kijk je nu naar het raam. Daarbij ook nog eens die prettige lichtfiltering, helemaal goed!

Maar het meest bijzondere is toch de reactie van mevrouw; of ik de hele 1e verdieping zou willen restylen.  Een mooier compliment kan je toch niet krijgen?

Mark, De InterieurTipgever stylist regio Gelderland 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com