You are here: Home » Badkamer » Sauna en Wellness, mijn ontwerp en verhaal

Sauna en Wellness, mijn ontwerp en verhaal

geschreven door Constance

bovenaanzicht bad-slaapkamer

Een klant vroeg me een sauna te integreren in een badkamer! Een uitdaging omdat ik als interieurontwerper me nog nooit echt verdiept had in sauna en wellness. Na grondig onderzoek  in de materie en technische specificaties, zoals houtsoorten binnenzijde, materialen buitenzijde, isolatie e.d. volgde het leukste gedeelte, de indeling en het geheel qua sfeer te laten samensmelten in de ruimte.

Uitgangspunt was de houtsoort Espen die wordt gebruikt voor de binnenzijde van de sauna.De buitenzijde is bekleed met HPL, ook in een mooie espen kleur.

Omdat de vloer van het gehele penthouse, waar de sauna moest komen, is doorgetrokken met een antraciet natuurstenenvloer hebben we verder gekozen voor pure grijstinten zoals betongrijs. Alle gebruikte kleuren komen terug in de stenen achterwand in de sauna, die als eyecatcher in het geheel opgenomen wordt.

sauna-bad-slaapkamer

Uiteindelijk hebben we besloten om één ruimte te maken van slaap- badkamer en wellness, zodat je vanuit de sauna, door de glazen wand, een mooi uitzicht hebt naar buiten en een rijke, ruimtelijke beleving creëert!

Ook de kleuren en materialen zijn doorgetrokken naar het slaapgedeelte zodat de ruimtes samensmelten en het gevoel geven van rust, eenheid, vrijheid en balans.

Het ontwerp is inmiddels in uitvoering en de klant kan niet wachten deze beleving werkelijkheid te laten worden!

 Joyce, De InterieurTipgever styliste regio Braband Oost

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com