You are here: Home » Gadgets » Fietsverlichting tussen je spaken

Fietsverlichting tussen je spaken

geschreven door Constance
Reelight SL 150 Steady light

Tijdens mijn vakantie op Ibiza, kwam ik bij de locale vestiging van de Decathlon, een hele bijzondere fietsverlichting tegen; de Reelight SL 150 Steady Light Compact. En het bijzondere aan deze voor- en achterverlichting is dat je, doordat je wiel draait, je stroom opwekt en hierdoor blijven je lampen branden.

Reelight SL 150 Steady light

Met de SL 150 Steady Light Compact heb je dus altijd verlichting, zonder batterijen of dynamo. De SL 150 Steady Light Compact werkt op inductiestroom; de twee magneetjes, die aan de spaken van het wiel worden bevestigd, gaan steeds langs het lampje en wekken zo de inductie stroom voor de verlichting op. De SL 150 Steady Light Compact past op bijna alle fietsen met remnaaf en V-brakes. Op fietsen met een schijfrem of rollerbrakes en trommelremmen past de SL 150 Hub Extended versie.

Er zijn ook nog 2 knipperende versies, SL 100 Flash Compact  en de SL 120 Power Compact die ook knippert en tot 2 minuten blijft branden nadat je gestopt bent met fietsen. Bij de Nederlandse Decathlon winkels kan je alleen terecht voor de SL 150 Steady Light Compact.

lampset-reelight-sl150

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com