You are here: Home » Gadget test » Test: Philips Hue verlichting

Test: Philips Hue verlichting

geschreven door Constance

Alle enige tijd geleden heeft Philips het HUE verlichtingssysteem gelanceerd. De Philips Hue is een LED verlichtingssysteem dat, met behulp van je Android toestel, iPhone en/of iPad wordt aangestuurd en hiermee kan je je eigen sfeer in huis creëren. En zo kan je voor elke kamer of ruimte een eigen verlichtingsplan maken. Ik heb een grote doos van Philips gekregen met daarin het Philips Hue starterspakket, de LivingColors Bloom Friend of Hue en de Lightstrips Friends of Hue. En deze laatste 2 zijn onlangs gelanceerd.

Philips Hue

De LivingColors Bloom Friend of Hue is een compact, draagbaar en slim armatuur dat verbinding kan maken met de Philips Hue-app en zo meer dan 16 miljoen verschillende manieren biedt om een kamer met één swipe van je vinger te kleuren. Deze lichtbron kan overal ingezet worden waar nodig: bv. om accenten toe te voegen, een ruimte te verlichten met een overvloed aan kleur of een wand te bestrijken met verbluffende tinten. Met een lichtopbrengst tot 120 lumen kan een favoriete plek geaccentueerd worden en de intensiteit geleidelijk verlaagd worden om de ruimte te hullen in zachte, soepel verlopende tinten.

Met IFTTT (If This Then That), de automatiseringsdienst via internet, kan de LivingColors Bloom Friends of Hue ingesteld worden op geleidelijk van kleur veranderen naarmate de zon ondergaat. Dat helpt bij het creëren van een ontspannende sfeer in de avond. Dankzij de op Hue gebaseerde ‘geofencing’-functie kan de smartphone of tablet detecteren dat of de gebruiker bijna thuis is en vervolgens het armatuur triggeren om automatisch een ‘welkom thuis’-tint in te schakelen.

LivingColors Side Table Radiator_Lifestyle

De LightStrips Friends of Hue is ontworpen voor het leveren van ‘indirect’ licht dat gebogen en bevestigd kan worden op elke manier naar persoonlijke voorkeur. 16 miljoen kleuren zijn mogelijk om het licht aan te passen aan het moment. Met deze LightStrips is het gemakkelijk om frappante architecturale eigenschappen beklemtonen in de woning, bijvoorbeeld een meubelstuk of decoratief element. Deze 2 meter lange LightStrips zijn flexibel: ze kunnen onder een plank geplaatst worden om diepte te geven aan de kamer, onder de TV om de kijkbeleving te accentueren, of gewikkeld rondom een favoriet schilderij om de woning een vleugje designflair te verlenen.

Met zijn volle, kleurrijke tinten kan LightStrips Friends of Hue een feestavond met een etentje naadloos laten verlopen; met de Hue app op een smartphone of tablet kan eenvoudig een tijdstip ingesteld worden waarop de lampen een warmrode kleur gaan verspreiden om aan te geven dat het eten gereed is. Herinneringen kunnen opgehaald worden met vrienden via een functie in de Hue-app waarmee een opgeslagen foto op de smartphone of tablet als een kleurenpalet gebruikt kan worden om de kamer te schilderen met licht.

De Ambilight Friends of Hue-app voor Androïd en iOS smartphones en tablets breidt de TV-beleving uit naar de hele woonkamer. De app opent talloze mogelijkheden voor het creëren van unieke sferen met behulp van licht, en voor het leveren van een sterkere kijkbeleving waarin de kijker wordt ondergedompeld doordat de kleur van de Hue-lampen in de kamer zich aanpast aan wat er verschijnt op het TV-scherm.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Test: Philips HUE lampen - Lifestyle.blogo.nl - Lifestyle.blogo.nl 8 juni 2015 - 17:30

[…] (LivingColors Bloom Friends of HUE en Lightstrips Friends of HUE) zaten er ook bij. En je kunt mijn aankondigingsartikel ook online nog […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com