You are here: Home » Groen wonen » Recycling…

Recycling…

geschreven door Constance

Poef groen

Deze maand heb ik een tweedaagse training gevolgd in Trendwatching… Tijdens deze training werd ons geleerd hoe we trends kunnen ontleden. Heel leuk om te zien wat een achterliggende gedachten van een trend is. Er is een hele nieuwe manier van kijken naar producten en diensten bij mij aangeboord. Wat ontzettend interessant!

Trend?

Een trend is geen product en vice versa! Een trend heeft te maken met maatschappelijke leefomstandigheden (bijvoorbeeld vergrijzing). Er wordt wel eens gezegd dat trends de toekomst bepalen. Maar trends manifesteren zich enig moment, sterven weer uit en nieuwe dienen zich aan. Natuurlijk heeft hier de commercie ook een nadrukkelijke rol in. Als je als bedrijf maar voldoende in gang kunt zetten via reclame (om te overtuigen). Dat neemt andere bedrijven weer mee en dit is een manier waar op de trendsetter en de trendvolger ontstaat.

Het hele proces kan in 2 jaar doorlopen zijn, maar kan ook veel langer in stand gehouden worden. Vaak zie je dit in combinatie met varianten op de oorspronkelijk ingezette trend (na verloop van tijd). Ook zo’n trend die langer aanhoudt is bijvoorbeeld “duurzaamheid”. Al enige tijd vinden we het prettig om ons te omringen met duurzame producten.

Dit leek mij gelijk een leuk onderwerp voor een nieuw blog.

Al surfend op internet kwam ik uit op I am Recycled, opgericht door twee enthousiaste ondernemers. Zij hebben een inspirerende collectie van woonartikelen. Deze woonartikelen worden via een webshop verkocht.

Hertenkop

De woonartikelen worden met de hand gemaakt en bestaan voornamelijk uit gebruikte materialen of restmaterialen. Zij werken hiervoor samen met diverse maatschappelijke organisaties, kleine zelfstandige ondernemers en ontwerpers.

Zij worden gedreven door iets te willen doen aan het gemak waarmee spullen worden weggegooid. Veel van deze materialen zijn duurzaam en hebben een eigentijdse uitstraling. Door de materialen opnieuw te gebruiken ontstaat er een uniek kwalitatief product.

Daarnaast zet I am Recycled zich in om producten op een verantwoorde wijze te produceren. Zo worden onze producten vooral gemaakt door mensen die buiten de reguliere arbeidsmarkt vallen. Het enthousiasme, hun inzet en de toewijding waarmee deze groep werkt, mag niet ongezien blijven! I am Recycled wil de mens achter het product laten zien. Onder Recycled by ziet u met wie wij samenwerken.

Marcella Vermeer, styliste van de Interieurtipgever regio Drenthe

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com