You are here: Home » iPhone » Fijnstof meten met je iPhone

Fijnstof meten met je iPhone

geschreven door Constance
huis ingericht voor katten

Fijnstof is een verzamelnaam voor kleine deeltjes in de lucht die blijven zweven omdat ze klein en licht zijn. Fijnstof heeft invloed op het milieu en op de gezondheid en komt eigenlijk overal voor.  Wil jij meer weten over fijnstof in de buitenlucht bij jou in de buurt?

iSPEX introduceert een nieuwe meettechniek voor fijnstof en worden er vrijwilligers gevraagd die gaan bepalen hoeveel of hoe weinig fijnstof er in de lucht zit. Ook wordt er bepaalt hoe groot de deeltjes zijn en wat de samenstelling is. Dus geef je op voor de landelijke iSPEX Meetdag in mei of juni 2013!

Wat heb je nodig om te kunnen meten? Je eigen iPhone 4, 4s of 5, het speciale opzetstukje dat je krijgt als je meedoet en de gratis iSPEX App.  Je betaalt eenmalig euro 2,50 voor het opzetstukje en dan kan je meedoen aan de eerste Nationale iSPEX Meetdag in 2013. (Voor iedereen met een abonnement op ‘ KIJK’, ‘Know How’ en ‘Zo Zit Dat’ zijn er een aantal opzetstukjes gratis beschikbaar.)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com