You are here: Home » Slaapkamer » Donzen dekbed? Bekijk het alternatief, een bamboe dekbed

Donzen dekbed? Bekijk het alternatief, een bamboe dekbed

geschreven door Constance

60% Van de Nederlanders slaapt onder een donzen dekbed. Bent u allergisch voor huisstofmijt of donzen dekbedden? Vindt u dons te warm? Het alternatief voor dons is natuurlijke bamboe.  Bamboe, worden daar geen tuinmeubelen van gemaakt? Dat klopt, maar dat is niet de enige toepassing. Bamboe is een flexibel gras, dat ook te verwerken is tot zachte viscose vezels. Hier kunnen dekbedden en kussens van gemaakt worden. Verwerkt tot textiel of dekbed, voelt bamboe zo zacht aan als zijde en kasjmier. Het bevat natuurlijke anti allergische bestanddelen, waardoor het ook geschikt is voor mensen met huisstofmijt allergie. Slapen onder een bamboe dekbed is te vergelijken met een donzen dekbed, qua dikte en lichtheid.

De kenmerken van een bamboe dekbed

  • Dekbedden en dekens gemaakt van bamboe nemen vocht uitstekend op en voorkomen verspreiding van bacteriën
  • Bamboe is daarom ook geschikt voor mensen die last hebben van nacht zweten
  • Bamboe absorbeert 3 tot 4 keer meer vocht dan katoen
  • Bamboe vezels kenmerken zich door hun grote luchtigheid en zijn ademend. Dit geeft een aangenaam gevoel van frisheid
  • Bamboe geeft een aangenaam droog gevoel
  • Bamboe is anti bacterieel
  • Bamboe producten zijn extreem zacht en gaan lang mee
  • Geschikt bij huidallergie
  • Bamboe is hypo allergeen voor een zuivere slaapkamer zonder huisstofmijt

‘Groene’ productie
Duurzame bamboe wordt niet gekapt uit oerbossen of ander natuurlijke bossen. Het hele productie proces is een relatief ‘groen’ proces zonder vervuiling. Voor de groei van bamboe wordt geen gebruik gemaakt van pesticiden.

Nog belangrijker, bamboe vezel is biologisch afbreekbaar.  Het afbraakproces veroorzaakt geen verontreiniging van het milieu. Bamboe vezel komt uit de natuur en keert terug naar de natuur na gebruik. Bamboe wordt daarom geprezen als “het natuurlijke, groene en eko vriendelijke, nieuwe type textiel van de 21e eeuw”.

Kortom: wie niet goed tegen een donzen dekbed kan, kan een goed alternatief vinden in een dekbed van bamboe vezels.

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com