Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

 • Ga lekker slapend 2018 in, met Matt Sleeps Ga lekker slapend 2018 in, met Matt Sleeps
 • Zo kies je de juiste matras Zo kies je de juiste matras
 • Waarom een waterbed een goed bed is! Waarom een waterbed een goed bed is!
 • Het lekkerste slaap je op een goed matras! Het lekkerste slaap je op een goed matras!
wonen

Hoe verleng ik de levensduur van mijn nieuwe matras?

U heeft net een nieuw matras gekocht? Het is belangrijk om goed te slapen. Goed slapen is fit leven. Daarom heeft u geinvesteerd in een goed matras. Daar wilt u natuurlijk zou lang mogelijk mee doen. Bescherm daarom uw nieuwe matras met een matrasbeschermer. De meeste matrasbeschermers zweten en kraken. Het Tencel matrasbeschermer-en-hoeslaken-in -1 biedt u juist alle comfort. Dit 100% biologische, waterdichte hoeslaken vormt een barrière tegen vocht en huidschilfers en daardoor een barrière tegen huisstofmijten. In 10 jaar tijd komt er gemiddeld 1200 liter vocht in een matras! Dit verkort de levensduur van elk matras en is onhygiënisch.

Vocht en huidschilfers zijn voeding voor huisstofmijten. Deze voor het blote oog onzichtbare beestjes leven in elk huis en kunnen klachten veroorzaken zoals een verstopte neus, astma, eczeem, rode of jeukende ogen, benauwdheid. Zelfs als u geen huisstofmijt allergie heeft, kunt u deze klachten krijgen. Bij grote hoeveelheden huisstofmijten kan zelfs een allergie ontstaan. Vooral bij kinderen is het belangrijk om te voorkomen dat ze deze allergie ontwikkelen. Volgens Dr Oz kan dat met een matrasbeschermer.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sSafdnJ_Gh8[/youtube]

Wat is Tencel®
Tencel is 100% natuurlijk en gemaakt van houtvezels (cellulose). Deze stof voelt zo zacht als zijde, zo sterk als polyester, zo warm als wol en zo koel als linnen! Dit materiaal zweet niet en ziet eruit als een jersey hoeslaken met een ‘laagje’ aan de onderkant. U kunt er direct op slapen zonder molton of met een ander hoeslaken overheen. Tencel® wordt ook wel het textiel van de 21e eeuw genoemd. Tencel® matrasbeschermers & hoeslakens-in-één zijn verkrijgbaar in vele maten, ook voor toppers en als kussenslopen om het hoofdkussen te beschermen.

Eigenschappen Tencel®

 • Binnen 5 weken huisstofmijt sterk verminderd: “De huisstofmijt zit in het dekbed en het is onmogelijk dat de huidschilfers door het zeer dichte Tencel breisel komen. Door de snelle droging van Tencel® krijgen huisstofmijten geen voeding en zijn na 5 weken uitgestorven. Na 10 x wassen werken de Tencel matrasbeschermers zelfs nog beter” woordvoerder Jeannette Vite Cleanbed
 • Neemt 150 % meer vocht op dan katoen
 • 100% natuurlijk. Tencel is een cellulosevezel gemaakt van duurzaam geproduceerd FSC hout
 • Veroorzaakt geen transpiratie: Waterdicht en waterdamp doorlatend
 • Anti-allergisch
 • Kraakt niet
 • Wasbaar op 60ºC
Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?