You are here: Home » Columns » Kerstverlichting buiten

Kerstverlichting buiten

geschreven door Constance

Het komt er weer aan, of beter gezegd, we zitten er al weer middenin, en dan bedoel ik natuurlijk ‘de kerst’. Ieder jaar is het weer eenzelfde feest. De lampjes! Vergeef me maar ik moet het even kwijt…Wat kan ik mij als stylist opwinden over bijvoorbeeld de lichtslangen, verlichte rendieren, en bomen half verlicht….

Lieve mensen, lichtslangen zijn echt alleen mooi als ze heel strak gespannen hangen. De geringste afwijking is er een om van te gruwen want daar valt dan het oog op en dat wil je dan juist niet. Maar ik zie het al voor me: ‘O hang dat laatste stukje maar een beetje om het hoekje heen dat zie je toch niet’. Nee, zij niet maar anderen wel!

Dan heb je ook nog de netten. Deze bedekken een boompje zo gelijkmatig dat het niet meer ‘echt’ lijkt. Helemaal als het net dan ook nog eens te klein is en het meer een soort toupet op het boompje wordt. Wanneer dringt nu door dat de boompjes het afgelopen jaar wel zijn gegroeid en het net met de lichtjes niet?

Vanmiddag zag ik nog een ander exemplaar, een dikke conifeer met een snoer van lichtjes erin dat om de boom heen was gedrapeerd. Op zich prima maar dan moet de verhouding van lichtjes en conifeer wel goed zijn. Nu was het zo dat er een snoer in hing met veel te weinig lampjes. Er had minimaal 80% meer lichtjes in gemoeten om de conifeer goed en mooi verlicht te krijgen.

Ik ga het al helemaal niet hebben over de rendieren, arrensleeën en andere hijgende herten die je op daken en in tuinen ziet. Die mensen neem ik helemaal niet serieus.

Nu kwam ik afgelopen weekend bij een van onze beste vrienden en in de verte zag ik al een ‘prachtig’ schouwspel van verlichte rendieren en ander soort  lichtstrengen. Ik dacht nog , wat vervelend voor ze… dat de buren zo’n lichtspektakel hebben gemaakt. Drie tellen later zag ik dat het bij hen, onze beste vrienden!!!, was. Voor het eerst heb ik mensen serieus genomen in zo’n ‘fout’ huis.

Ze zeiden dat ze het allemaal niet zo serieus namen en het gewoon wel grappig vonden. Tja….

Mark, stylist voor de InterieurTipgever regio Gelderland

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com