You are here: Home » Interieur » De kinderlijke eenvoud van de Wood Lamp (Muuto)

De kinderlijke eenvoud van de Wood Lamp (Muuto)

geschreven door Constance

De lamp voor op tafel. Hoe technisch geavanceerd en complex moet je deze maken? TAF Architects bewijst dat eenvoud een groot goed kan zijn. Een paar vurenhouten plankjes, wat losse schroeven, en zie hier, de perfecte bureaulamp. De wood lamp vormt een prachtig tegenwicht voor de moderne, technisch geavanceerde lampen die je momenteel (veelal uit Italië) op de markt ziet verschijnen. De lamp van Muuto bestaat uit eenvoudige materialen; vurenhout, twee meter PVC koord en een ijzergewicht in de basis van de lamp om de nodige stabiliteit te bieden.

Drie draaischroeven houden de lamp bij elkaar. Geniaal, want de schroeven dienen tegelijk als verstelplugjes zodat je de lamp in elke gewenste houding kunt brengen die je wilt. Er zijn twee varianten beschikbaar, met wit koord en met groen koord. Wat mij blijft intrigeren is de eenvoud van het ontwerp. Een kind had de lamp met handenarbeid op school kunnen maken. Althans, dat doet het ontwerp verwachten. Tegelijkertijd doet de lamp het goed in een basic en modern interieur. De slimmigheid zit ‘m in het gebruik van het gewicht (dat je niet ziet) en de finish met witte olie, zodat je ook met vette vingers de lamp kunt aanraken.

De wood lamp is kenmerkend voor hedendaags Scandinavisch design: eenvoudig, natuurlijke materialen, strakke lijnen en betaalbaar (149 euro).

De tafellamp is gemaakt door TAF architects. Sinds 2002 bestieren Gabriella Gustafson en Mattias Ståhlbom de design studio TAF. Het is het doel van TAF ‘to make ordinary life less ordinary’ door subtiele veranderingen aan te brengen in hoe producten er uit zien en functioneren. En dat is ze gelukt.

De Wood Lamp van Muuto is onder meer te koop bij Flinders.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com