You are here: Home » Columns » Woon Wijsheid van de Dalai Lama

Woon Wijsheid van de Dalai Lama

geschreven door Constance

Wat je allemaal niet kunt leren tijdens een mediatraining!  Tijdens een pauze kwam ik in gesprek met de actrice die gedurende de training verschillende rollen op zich nam.  We spraken over ons werk. Door haar vragen wat doe je, wat vind je leuk aan je beroep en wat is er zo bijzonder aan je bedrijf? Begon ik na te denken over mijn werk en wat er zo leuk aan is.

Ik gaf haar later die dag aan dat ze met haar vragen me aan het denken heeft gezet….dat je vaak zonder erbij stil te staan je werk doet en niet even halt houdt om na te denken.

Al verder pratend kwam ze met de 18 leefregels van de Dalai Lama en dat deze regels haar zo goed helpen, ook in haar werk. Een van de regels sprak mij in het bijzonder aan:

A loving atmosphere in your home is the foundation for your life.

En de betekenis van het zinnetje zette mij pas echt aan het denken. Het klopt namelijk als een bus! Je (t)huis is je basis waar vanuit je kan leven, werken en gewoon zijn wie je bent. En als de (atmo)sfeer niet goed is kan je niet goed functioneren,  je  mist de (veilige) basis.

Wat een fantastisch uitgangspunt om mijn vak uit te oefenen! Samen met mijn klanten deze basis te leggen zodat ze optimaal hun leven kunnen leven.

…..Simpel.. door het interieur te ontwerpen waar de klant zich prettig in voelt en zelf zijn of haar atmosfeer daarin kan creëren.

En dat is nou zo mooi aan mijn vak dat ik mijn steentje daaraan kan bijdragen!

Mart Renes, formule manager De InterieurTipgever

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com