You are here: Home » Slaapkamer » Tips bij huisstofmijt allergie

Tips bij huisstofmijt allergie

geschreven door Constance

Heb jij last van een verstopte neus, astma, eczeem, rode en jeukende ogen of benauwdheid? Het kan zijn dat dit veroorzaakt wordt door huisstofmijten.  Steeds meer mensen hebben problemen met hun gezondheid door huisstofmijten.
Huisstofmijten leven in alle textiel: bankstel, bed, vloerbedekking, gordijnen. Dat is heel normaal, deze diertjes leven overal. Het wordt pas een probleem als je er allergisch voor bent of als er teveel zijn.

Grijp op tijd in. Als je te lang wacht, kun je een flinke allergie krijgen (dat betekent elke dag stofzuigen en meer ongemak!)

Wat zijn huisstofmijten?
Huisstofmijten zijn niet te zien (0,3mm groot). Gemiddeld leven er in 1 eenpersoons matras 500 huismijten en zitten er 100.000 dode huismijsten in zo’n matras, na 10 jaar gebruik. Zij leven van onze huidschilfers en transpiratievocht. De allergie krijg je als je allergische reageert  op het in aanraking komen met- of het inademen van huisstofmijten en hun uitwerpselen. Geen fijn verhaal he?

Tips voor huisstofmijt-vrij slapen
Tip 1:

Bescherm je matras en kussen zodat het geen vocht en huidschilfers kan opnemen, met een matrasbeschermer. Daarmee snijd je het voedsel af voor de huismijt en geen voedsel, geen huismijt. Een biologisch kwaliteitsproduct voor dit doel is de Tencel matrasbeschermer en tencel kussensloopbeschermer. Door gebruik van de Tencel producten gaan je matras en kussen langer mee, dus je bespaart ook nog op het huishoudbudget.

Tip 2:
Slaap onder een hypo-allergeen dekbed. Deze zijn geschikt voor mensen met huisstofmijt allergie en astma. Bijvoorbeeld een zijden dekbed, daar leven geen huismijten in, deze  vinden geen voedsel in een zijden dekbed of hoofdkussen.
Vervang op tijd uw matras en kussen. Een kussen gaat 2 tot 4 jaar mee, een matras maximaal 10jaar.

Tip 3: Plaats geen planten in de slaapkamer. Zij trekken stof aan = extra voeding voor huisstofmijten.

Tip 4:
Bij elke verschoning van je beddengoed, zet je het matras op zijn kant. Lucht je kamer een paar uur. Je draait vervolgens je matras om, de onderkant boven, en een kwartslag en dan dek je je bed weer op.

Tip 5:
Was je katoenen dekbedovertrek op 60 graden om huisstofmijten te doden. Bij een anti allergisch dekbedovertrek van zijde, is 30 graden voldoende.

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Tweets die vermelden Beauty aanbiedingen app voor iPhone - Ladygadgets - Ladygadgets.Blogo.nl -- Topsy.com 24 februari 2011 - 09:33

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door blogotweet, Constance Hage en Jaeleke, Mobieladvies. Mobieladvies heeft gezegd: Beauty aanbiedingen app voor iPhone – Ladygadgets.blogo.nl (Blog) http://goo.gl/fb/h38di #apple #iphone […]

Reageer
Tweets die vermelden Beauty aanbiedingen app voor iPhone - Ladygadgets - Ladygadgets.Blogo.nl -- Topsy.com 24 februari 2011 - 09:33

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door blogotweet, Constance Hage en Jaeleke, Mobieladvies. Mobieladvies heeft gezegd: Beauty aanbiedingen app voor iPhone – Ladygadgets.blogo.nl (Blog) http://goo.gl/fb/h38di #apple #iphone […]

Reageer
Henk Bulckaert 30 januari 2014 - 17:28

Er bestaan nog steeds veel misvattingen omtrent het al dan niet gunstig zijn van een harde vloer bekleding (vloer, laminaat,..) tov een zachte textiel bekleding ( tapijt,..) m.b.t. allergieën, veroorzaakt door fijn stof en/of uitwerpselen van de huisstofmijt.
Studies door oa. de Asthma Society of Canada, Shaw Carpets USA en ECRA Brussel, gebaseerd op testen uitgevoerd door het befaamde GUT instituut in Aachen, Duitsland, tonen aan dat de stof concentratie in een binnenruimte met vaste vloer tweemaal zo hoog zijn als indien de ruimte voorzien is van tapijt. (German Allergy and Asthma Conference, 18 June 2005)
M.a.w. tapijt vangt losse deeltjes op in de pool en vermijdt dat deze in de lucht bewegen. Essentieel is uiteraard dat het tapijt regelmatig zeer grondig wordt gereinigd. Ideaal is uiteraard om het tapijt te wassen.
Dit blijkt nog van groter belang indien men contact heeft met het tapijt oppervlak, zoals bij kindertapijten. Zie daarom steeds na als tapijt al dan niet kan gewassen worden. Dit blijft de beste garantie om de groei van huisstofmijt kolonies tegen te gaan.
http://senskindertapijten.blogspot.be/

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com