Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Bondi Sands Liquid Gold Self Tanning Dry Oil Bondi Sands Liquid Gold Self Tanning Dry Oil
  • Clinique Advent Kalender Clinique Advent Kalender
  • December cadeaumaand; Een Fitbit voor de familie December cadeaumaand; Een Fitbit voor de familie
  • HEMA en Too Good To Go samen tegen voedselverspilling HEMA en Too Good To Go samen tegen voedselverspilling
  • Geef je slaapkamer een nieuwe look! Geef je slaapkamer een nieuwe look!
  • Get moving. It’s party time met Samsonite Get moving. It’s party time met Samsonite
wonen

Leicht keukens

Keuken,  steeds meer onderdeel van ons interieur

Vandaag de dag is de keuken niet alleen meer de ruimte waar wordt gekookt en afgewassen. Vroeger was een bij voorkeur afgesloten ruimte met daarin een koelkast, fornuis en spoelbak voldoende. Met die beperkte ruimte en apparatuur wordt anno 2000 geen genoegen meer mee genomen.

De keuken wint steeds meer terrein, het aantal vierkante meters en de plaats van de keuken in huis wordt steeds belangrijker. Waar mogelijk worden bij bestaande woningen keukens uitgebreid en bij  nieuwbouwwoningen worden ze ruimer en veelal zo ingedeeld dat ze onderdeel zijn van de woonruimte. We hechten steeds meer waarde aan wonen, koken, eten maar vooral  gezelligheid. De keuken blijkt in ons drukke leven een belangrijke sociale ontmoetingsplaats te zijn voor het hele gezin. Daarom voor keukenontwerpers een mooie uitdaging om dit zo goed mogelijk in te vullen. De keuken onderdeel laten worden van het interieur, een meubelstuk waar gekookt kan worden.

Duitse keukenfabrikant Leicht snapt dit helemaal en heeft hierin dan ook al succesvol resultaat geboekt. Als een meubelstuk laten zij de keuken integreren in het interieur. Door kastenwanden met fraai ingebouwd apparatuur, te combineren met in de ruimte staande kookeilanden laten zij koken en gezelligheid heel goed samengaan. Het inrichten van je huis wordt nog leuker wanneer keuken en het overig meubilair een geheel moeten vormen. Hierbij speelt licht natuurlijk een hele belangrijke rol. De natuurlijke lichtinval die dagelijks bij ons binnenvalt maar ook na het invallen van de duisternis het licht van b.v. inbouwspots, hanglampen, vloerlampen of tafellampen. Zij brengen sfeer en zijn door hun ontwerp ook een onderdeel van het interieur. Onderstaand hanglamp Caboche van Foscarini en vloerlamp Arco van Flos die de woonruimte en keuken verfraaien en sfeervol verlichten.

Bij het openen van kasten en lades blijkt niet alleen de buitenkant van de keukenontwerpen van Leicht fraai te zijn. Aan het interieur van de keuken wordt steeds meer aandacht besteed, functionaliteit en design gaan hierin heel goed samen. Ook het verwerken van licht in b.v. kasten en planken is daar een onderdeel in die bepalend is voor de sfeer en warmte die de keuken uitstraalt.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?