You are here: Home » Architectuur » Leicht keukens

Leicht keukens

geschreven door testman

Keuken,  steeds meer onderdeel van ons interieur

Vandaag de dag is de keuken niet alleen meer de ruimte waar wordt gekookt en afgewassen. Vroeger was een bij voorkeur afgesloten ruimte met daarin een koelkast, fornuis en spoelbak voldoende. Met die beperkte ruimte en apparatuur wordt anno 2000 geen genoegen meer mee genomen.

De keuken wint steeds meer terrein, het aantal vierkante meters en de plaats van de keuken in huis wordt steeds belangrijker. Waar mogelijk worden bij bestaande woningen keukens uitgebreid en bij  nieuwbouwwoningen worden ze ruimer en veelal zo ingedeeld dat ze onderdeel zijn van de woonruimte. We hechten steeds meer waarde aan wonen, koken, eten maar vooral  gezelligheid. De keuken blijkt in ons drukke leven een belangrijke sociale ontmoetingsplaats te zijn voor het hele gezin. Daarom voor keukenontwerpers een mooie uitdaging om dit zo goed mogelijk in te vullen. De keuken onderdeel laten worden van het interieur, een meubelstuk waar gekookt kan worden.

Duitse keukenfabrikant Leicht snapt dit helemaal en heeft hierin dan ook al succesvol resultaat geboekt. Als een meubelstuk laten zij de keuken integreren in het interieur. Door kastenwanden met fraai ingebouwd apparatuur, te combineren met in de ruimte staande kookeilanden laten zij koken en gezelligheid heel goed samengaan. Het inrichten van je huis wordt nog leuker wanneer keuken en het overig meubilair een geheel moeten vormen. Hierbij speelt licht natuurlijk een hele belangrijke rol. De natuurlijke lichtinval die dagelijks bij ons binnenvalt maar ook na het invallen van de duisternis het licht van b.v. inbouwspots, hanglampen, vloerlampen of tafellampen. Zij brengen sfeer en zijn door hun ontwerp ook een onderdeel van het interieur. Onderstaand hanglamp Caboche van Foscarini en vloerlamp Arco van Flos die de woonruimte en keuken verfraaien en sfeervol verlichten.

Bij het openen van kasten en lades blijkt niet alleen de buitenkant van de keukenontwerpen van Leicht fraai te zijn. Aan het interieur van de keuken wordt steeds meer aandacht besteed, functionaliteit en design gaan hierin heel goed samen. Ook het verwerken van licht in b.v. kasten en planken is daar een onderdeel in die bepalend is voor de sfeer en warmte die de keuken uitstraalt.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Jet ebbers 26 februari 2011 - 08:36

Very Nice!

Reageer
verkoren 16 juli 2011 - 11:32

Ik heb een Leicht keuken met bovenkastjes met deurtjes met glas er in; in de onderplank zitten ingebouwde kleine tl-buisjes. Waar kan ik die kopen? Er is er eentje stuk.

Met dank

Tineke Verkoren

Reageer
Tuinman 24 september 2011 - 19:56

Wij hebben destijds een Leicht keuken laten plaatsen.Nu hebben wij problemen met de carousselkast.Het onderste scharnierpunt funtioneerd niet meer goed.
Het plaatje van het scharnier aan de onderkant van de linkerdeur wipt regelmatig uit de pen van het scharnierpunt aan de onderkant.De veer van de deur wipt ook vaak uit de ogen waar deze is vastgemaakt.
Waar kan ik dit probleem laten verhelpen?
JHTuinman.

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com