Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Wat kan er nog meer met de Senseo Twister melkopschuimer? Wat kan er nog meer met de Senseo Twister melkopschuimer?
  • SodaStream lanceert de Spirit One Touch én 3 zonnige mocktails SodaStream lanceert de Spirit One Touch én 3 zonnige mocktails
  • Zo bespaar je op de energierekening Zo bespaar je op de energierekening
  • Test; Less helpt je met de was Test; Less helpt je met de was
  • Maak een gemakkelijke keuze bij Mobiel.nl Maak een gemakkelijke keuze bij Mobiel.nl
  • De Van Stael fiets; stijlvol en stoer in de sfeer van toen De Van Stael fiets; stijlvol en stoer in de sfeer van toen
wonen

Ikea in China, haal nog meer uit een Ikea bezoek!

Op 26 Januari las ik het artikel van collega Tipgever Mart Renes over Ikea. Hij heeft gelijk! Het blijft lastig om zonder aankopen te hebben gedaan Ikea te verlaten.Als ik geen aankopen heb gedaan en de balletjes  van het vorige bezoek nog in de vriezer liggen, laat ik me toch minstens verleiden om een hotdog te kopen met heel veel saus.

Inmiddels ben ik wel een geroutineerde Ikea bezoeker geworden. Ik ken namelijk de alternatieve, en daardoor kortere routes, in deze winkel. Dit levert echter in het weekend toch ook problemen op omdat al die andere mensen geen missie hebben zoals ik maar lekker op hun gemak aan de wandel zijn.

 Nee dan in China! In het NIA ( Nederlandse Interieur Academie) onderwijskrantje  voor interieurprofessionals stond een leuk artikel over Yi Jia ( Chinees voor Ikea)

 In de vestiging van Ikea in Beijng is het heel normaal om met je gezin daar de dag door te brengen. Wij doen met het gezin misschien een aankoop maar in Beijng brengen ze uuuuren door in de winkel. Ze doen, letop…. er een dutje, lezen een boek en drinken gratis frisdrank!Aldus The Los Angeles Times.

 Stel je eens Ikea voor. Op de banken afdeling hangen met een boek, liggen en slapen mensen,  en spelen met hun kinderen. Op de bedden afdeling is geen bed onbezet. In ieder bed ligt iemand onder een lekker Ikea dekbed een tukkie te doen.

Schoenen netjes uit naast het bed dat wel!  Als er nog een onbeslapen bed of bank is springen daar kinderen op waarvan de ouders in diepe rust twee bedden of banken verder liggen te slapen.

Op de keukenafdeling wordt gratis frisdrank geserveerd. En dit alles onder het goedkeurend oog van het personeel. Natuurlijk gebeurd dit alles pas nadat men zich goedkoop heeft volgegeten in het restaurant met talloze keren gratis koffie en thee.

 Doen wij het dan toch verkeerd in Nederland?  Valt er toch meer uit Ikea te halen dan wij al dachten te doen? De volgende keer dat ik weer Ikea bezoek neem ik denk ik een krantje mee (nog maar geen boek!) en ga ik het ook eens uitproberen.

Misschien wordt dat wel mijn rustpunt van de week. Inspirerend ontspannen in een woonwinkel.

 Lizette Zeef, InterieurTipgever Den Haag, Rotterdam e.o.